Cadillac pregăteşte şi un crossover, rival pentru BMW X3

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.01.2012
Constructorul american îşi ia în serios rolul său în segmentul premium şi intenţionează să lanseze în viitorul apropiat un crossover capabil să se bată cu BMW X3.

Chiar dacă şeful BMW America de Nord susţin că sunt constructorii unor canapele pe roţi, cei de la Cadillac se încăpăţânează să creadă că vor putea să se bată de la egal la egal cu germanii. Impulsionaţi de primirea bună de care s-a bucurat noul Cadillac ATS, americanii au în plan extinderea gamei cu produse care să fure din clienţii rivalilor europeni.

Surse din interiorul companiei susţin că pe masa conducerii se află spre aprobare proiectul unui crossover, competitor pentru BMW X3. Întrebat despre această ipoteză, Kurt McNeil, vicepreşedintele departamentului de vânzări Cadillac, a declarat: "Căutăm mai multe opţiuni în acest segment. Cred că am putea găsi o soluţie care să se bată de la egal la egal cu actual BMW X3. Faptul că, în prezent, Cadillac devine un jucător global pe piaţa auto va avea un rol decisiv în aprobarea acestui proiect. Pentru asta însă, trebuie să fim la fel de buni ca rivalii noştri germani", a concluzionat McNeil.

Momentan, oficialii Cadillac nu au luat o decizie privind soarta unui viitor crossover.

Totuşi, balanţa ar putea fi înclinată în favoarea unui asemenea model pentru că GM a cerut în trecut subsidiarului său de lux lansarea unor competitori de talie mică şi medie, suficienţi de buni pentru a concura BMW.

via | automotivenews

Comentarii (6)

  • Sa fie si-un rival pt X3, decat deloc...
    2 8
  • Sa vezi cum si-o ia in barba neamtul imputit,de la o ''canapea'' americana.
    11 13
  • @GtT-R
    Cand "neamtul imputit i-o da" acasa de mai mult timp...
    9 8
  • Apare Porsche Cajun (crossover ) si o sa ii ingroape pe toti !
    Oricum Cadilac e o marca buna si fabrica masini frumoase.
    13 3
  • si cand a aprut Cayenne zice ca rupe tot, tot X5 rupe. este pe drum si X4 fratele mai mic a lu X6 care a avut un succes incredibil si audi mercedes fac rival pt X6
    1 6
  • Cei de la Cadilac vb de rivali pt BMW si ...... atat. Ii admira tare mult.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru