Cadillac renunta definitiv la Converj

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Purtatorul de cuvant al marcii Cadillac a clarificat destinul lui Converj si a dezmintit informatiile anuntate de Bob Lutz despre acest model. Pentru ei, Converj a fost doar un concept, cu sanse slabe de a intra in productie.

Dupa o serie lunga de anunturi care stabileau fie o data de lansare pentru Converj, fie inchiderea programului, americanii de la Cadillac au pus piciorul in prag si au stabilit ca nu vor mai construi vehiculul electric cu sistemul de extindere al autonomiei bazat pe platforma lui Chevrolet Volt. Acestia au considerat ca versiunea de productie a lui Converj nu se va ridica la nivelul unui model premium si nu va reusi sa fie suficient de competitiv pentru a reusi pe piata. Spre deosebire de Volt, Converj trebuia sa fie echipat cu numeroase elemente nelipsite intr-un model premium, iar acestea ii ridicau semnificativ masa totala.

Converj are deja o serie de rivali pe acest segment, cum ar fi Lexus LS 600h si Mercedes-Benz S400 BlueHybrid, iar sistemul sau inovator de propulsie nu ar fi putut sa concureze cu sistemele "clasice" cu care sunt echipate modelele respective. Daca ar fi sa luam in vedere si BMW ActiveHybrid7, Cadillac Converj nu ar fi fost tocmai liderul segmentului in materie de performanta.

Cei de la Cadillac au tras concluzia ca publicul american nu doreste un vehicul care poate sa parcurga 64 kilometri in modul 100% electric, desi Toyota Prius are succes pe piata americana.

Nick Work, purtatorul de curvant al marcii Cadillac, a retractat declaratiile ambitioase ale lui Bob Lutz care anuntau performantele inovative ale lui Converj. Din punctul de vedere al celor de la Cadillac, Converj a fost intotdeauna un concept, iar niciun comunicat oficial nu a anuntat productia acestui model, in ciuda declaratiilor facute de Bob Lutz, seful departamentelor de marketing si comunicare in cadrul General Motors.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (2)

  • ..........
    ...........
    si asa nu era faina masina
    1 3
  • sunt ca niste gaini fara cap

    lutzica ala (sef de departament marketing) a jucat rolul unei trompete care s-a dovedit a canta pe o singura voce (chiar daca in spate avea o orchestra intreaga). Daca as fi fost "dirijorul" orchestrei Cadilac i-as spune lui bobita sa cante la alta masa.

    In alta ordine de idei americanii nu par sa-si gaseasca un drum si asa ocupat de europeni si japonezi. Na, ei s-au ocupat de SUV-uri din care au obtinut profituri uriase si din care s-a ales prafu'.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru