Carlos Ghosn a primit de la Nissan 9.5 milioane de dolari în 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.06.2010
Preşedintele Nissan, Carlos Ghosn, a reuşit să obţină o remuneraţie totală de 9.5 milioane de dolari. Suma este însă pe jumătatea celei primite de Alan Mulally la Ford.

Chiar dacă evoluţia Nissan nu a îndeplinit aşteptările prognozate pentru anul 2009, Carlos Ghosn, preşedintele companiei nipone, a reuşit să totalizeze compensaţii de aproximativ 9.5 milioane de dolari pentru funcţia sa. Suma, deşi mai mică decât a multor omologi de-ai săi europeni sau americani, îl poziţionează pe Ghosn pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi preşedinţi ai unei companii japoneze.

La cele 9.5 milioane se adaugă şi suma de 1.24 de milioane de euro obţinută din partea partenerului francez Renault, unde este de asemenea preşedinte. În această situaţie, remuneraţia sa a fost mai mică cu 50% decât cea realizată în 2008, din cauza evoluţiei proaste a vânzărilor.

În cadrul adunării anuale a acţionarilor, Ghosn a făcut publice câştigurile sale dar a vorbit şi despre viitorul modelelor electrice Nissan. Nu au lipsit nici contestatarii, care i-au reproşat lui Ghosn valoarea totală la care s-a ridicat remuneraţia sa, în ciuda numărului mare de muncitori japonezi concediaţi.

Ghosn s-a apărat cu exemple din curtea unor rivali ca Ford, Fiat sau Volkswagen, unde preşedinţii câştigă între 17.4 şi 11.7 milioane de dolari.

Raportată însă la sumele primite de omologii săi japonezi, Ghosn este într-adevăr privilegiat. Toyota a oferit directorilor săi maxim 420.000 de dolari, în timp ce Honda şia motivat conducerea cu peste 550.000 de dolari.

via | Automotive News

Comentarii (5)

  • ii merita! doar daca ne gandim la GT-R sau noul Patrol
    7 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    "unde preşedinţii câştigă între 17.4 milioane de dolari şi 11.7 milioane" - inversati sumele pentru a arata cum trebuie fraza.
    2 0
  • vasile
    o mica eroare
    ''remuneraţia sa a fost mai mică cu 50% decât cea realizată în 2010, ''

    PS: 2009sau 2010?
    2 0
  • DIFERENTE STRIGATOR DE MARI
    ''Ghosn s-a apărat cu exemple din curtea unor rivali ca Ford, Fiat sau Volkswagen, unde preşedinţii câştigă între 17.4 şi 11.7 milioane de dolari. Raportată însă la sumele primite de omologii săi japonezi, Ghosn este într-adevăr privilegiat. Toyota a oferit directorilor săi maxim 420.000 de dolari, în timp ce Honda şia motivat conducerea cu peste 550.000 de dolari.''

    PS :DIFERENTELE ASTEA DE SALARII SA II FI INSPIRAT SI PE MAI MARII NOSTRI DE PE PLAIURILE MIORITICE? E RUSINOS ( LA FEL CA BRAZILIA SI MEXIC ASA A AJUNS ROMANIA)
    2 3
  • Cred ca a chemat pe Guta pe Salam cand si-a luat banu.I-au cantat 7 zile si 7 nopti
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru