Cartea istoriei BMW se lanseaza in librarii

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.04.2009
Incepand cu luna martie, pasionatii marcii BMW pot gasi in librarii prima carte despre istoria brandului, scrisa in limba romana. Pretul sau este de 64 RON.

Inceputul lunii mai marcheaza intrarea in librarii a cartii "Never stand still - 80 years of innovation leadership". Scrisa de jurnalistul auto Alexandru Dobai, cartea este prima lucrare in limba romana dedicata istoriei marcii BMW. Cartea urmareste pe parcursul a 302 pagini evolutia companiei prin incursiuni fascinante in lumea motorsportului, prezentari de inovatii tehnologice sau de modele care au marcat evolutia marcii.

Pasionatii vor regasi si o prezentare a unor momente definitorii BMW, precum colectia BMW Art Cars sau povestea celebrei cladiri de birouri „BMW Vier Zylinder”. Legenda logo-ului BMW dar si povesti mai putin cunoscute din istoria producatorului german vor putea fi descoperite in volumul tiparit.

Printre acestea se numara recordurile uimitoare obtinute ca producator de motoare de avion, succesul motocicletelor BMW in Paris-Dakar, titlul obtinut de Nelson Piquet in Formula 1 sau povestea primului supercar McLaren F1, propulsat de un motor V12 BMW.

Un capitol aparte este cel dedicat istoriei in Romania, marcat de fotografii document care ilustreaza competitiile din anii '30, unde BMW se impunea adesea autoritar.

De fapt, asa cum arata si Alexandru Dobai in cartea sa, Romania a fost scena ultimei participari oficiale, in perioada interbelica, a celebrului BMW 328.

Lansarea „Never stand still” a avut loc in cadrul Salii de Lectura a Teatrului Act si a fost marcata de doua evenimente speciale – o selectie de fragmente din carte in lectura actorului Marcel Iures si o expozitie a colectiei de modele si postere BMW Art Cars, apartinand artistului Mani Gutau, initiatorul formatiei Urma. Cartea urmeaza a fi disponibila in reteaua de librarii Diverta la un pret de 64 de RON incepand cu luna mai.

via | BMW

Taguri: 328, BMW

Comentarii (6)

  • vine la promotie si cu ultimul cd a lui gutza? =))
    0 0
  • speechless
    merci automarket pentru stire.o sa caut cartea.302 pagini?oh my god, merita pana la ultimul leu
    0 0
  • titlu alternativ
    bmw - never stand still...in incercarea de a aduce prestigiu cocalarilor...asa ca nu va puneti cu noi, ca avem mereu mintea odihnita...ca de altfel, si clientii sau admiratorii nostri...
    0 0
  • raspuns anticipat
    ca sa nu se mai chinuie fanii sa-mi raspunda...
    "muaaa ce bulanjiu baaaaaa terminatule care conduci logan ce baaah te oftici ca nai bemve dute dreaqu mancameai coaele..."
    samd samd, etc etc.
    0 0
  • CRISTI13
    BMW
    @ tds ,chiar ma-i facut sa zimbesc,a fost buna...
    In sfarsit ceva demn de marca BMW si de pasionatii ei
    BMW THE BEST!
    0 0
  • o parere
    Cocalarii nu isi iau bmw pentru ca sunt pasionati, ci pentru ca asa stiu ei ca bmw e masina scumpa, tinereasca, da bine la gagici, da prestanta, sau alte tampenii. Tocmai de aceea nu veti vedea un singur specimen din asta dand 64 de lei pe o CARTE. Mai degraba baga motorina si da ture toata noaptea cu masina.
    Adevaratii fani BMW vor aprecia aceasta carte si o vor cumpara, asa cum voi face si eu. Sunt fan bmw dinainte sa existe termenul de manea si imi pare rau cand vad numai specimene de oameni conducand aceste masini, desi am vazut si destui oameni "la locul lor" in bmw-uri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru