Catalizatoare revolutionare de la Nissan

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.07.2007
Din cauza preturilor metalelor pretioase utilizate in procesul catalitic, producatorii auto se orienteaza spre alte tehnologii.

Se stie ca convertoarele catalitice utilizeaza in procesul de conversie a gazelor metale foarte pretioase, ca platina sau rodiul. Ei bine, in conditiile in care preturile acestora creste de la luna la luna, producatorii auto sunt nevoiti sa se reorienteze inspre alte solutii care sa stopeze preturile tot mai abrupte.

Ultimii care au anuntat o noua solutie pentru convertoarele catalitice sunt cei de la Nissan, care utilizeaza nano-tehnologia pentru a gandi un alt tip de convertoare. Noile catalizatoare vor intra pe modele de serie in 2008/2009 iar costurile de dezvoltare si aplicare vor fi impartite cu partenerii francezi de la Renault. Nu se cunoaste inca secretul tehnologiei Nissan, insa va vom tine la curent cu dezvoltarea evenimentelor.

Mai multe despre modul de functionare al convertoarelor catalitice gasiti AICI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru