Cayenne Diesel vine in martie 2009

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.06.2008
Porsche va lansa primul sau model diesel in martie, la Salonul de la Geneva. Este vorba de o varianta pe motorina a lui Cayenne.

Salonul Auto de la Geneva, din martie 2009, va aduce cu sine in gama Porsche o prima versiune diesel a SUV-ului Cayenne. Desi oficialii Porsche sustineau acum cativa ani ca nu vor aduce in gama motoare diesel, considerand ca spiritul companiei nu are lagatura cu propulsoarele pe motorina, ultimele prevederi legate de emisiile de CO2 i-au determinat pe acestia sa isi revizuiasca pozitia.

Motorul diesel de pe Cayenne va avea 240 de cai, va fi un V6 si va fi dezvoltat de Audi. Pretul versiunii diesel va fi de 55.000 de euro, Porsche sustinand ca targetul de vanzari va fi de 15.000 de unitati anual.

In prima faza, lansarea unui diesel in gama Porsche trebuia sa coincida cu prezentarea noii generatii Boxster, insa aceasta a fost amanata pentru ca atentia publicului sa nu fie distrasa de la prezentarea de piata a noului model sport de la Stuttgart.

via | Just Auto 

Taguri: Cayenne, Porsche

Comentarii (1)

  • mumbojumbo
    mda...
    foarte interesant, mai ales ca pe Touareg exista deja de cativa ani un diesel V10 de 380CP...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru