Cea mai scumpă versiune a lui Jaguar XJ oferită vreodată a debutat la Beijing

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.04.2012
Versiunea cu ampatament mărit a lui Jaguar XJ a primit un nivel de echipare numit Ultimate odată cu Salonul Auto de la Beijing. Jaguar XJ Ultimate a devenit cel mai scump şi cel mai luxos XJ oferit vreodată.

Jaguar a adus la Salonul Auto de la Beijing un model special, numit XJ Ultimate. Acesta este bazat pe versiunea cu ampatament mărit a lui XJ şi se concentrează pe confortul ocupanţilor locurilor din spate. Jaguar XJ Ultimate prezintă şi o serie de modificări exterioare, un set de jante din aliaj şi un motor V8 supraalimentat. Scaunele din spate sunt separate de o consolă centrală îmbrăcată în piele, care ascunde un frigider menit să răcească şampania. Consola centrală este echipată şi cu două iPad-uri cu tastaturi wireless găzduite de puncte de andocare îmbrăcate în piele, amplasate în spătarele scaunelor faţă.

Jaguar XJ Ultimate este echipat şi cu două suporturi speciale pentru paharele de şampanie, care au propriul lor spaţiu de depozitare. Ocupanţii celor două locuri din spate au în faţă un sistem complet multimedia, cu ecrane în tetierele din faţă, căşti wireless şi un sistem audio Meridian cu 20 de difuzoare. În standard, Jaguar XJ Ultimate este oferită alături de un motor V8 de 5.0 litri, supraalimentat cu un compresor mecanic, care dezvoltă 510 CP şi este cuplat unei transmisii automate cu opt trepte.

Jaguar va oferi doar 30 de exemplare XJ Ultimate pe piaţa din Statele Unite ale Americii, toate fiind vopsite în nuanţa exclusivă Black Amethyst.

Tot la Salonul Auto de la Beijing, Jaguar a lansat o două propulsoare noi, realizate în baza unei filozofii de downsizing. Vorbim de un V6 de 3.0 litri, supraalimentat, care va fi oferit în două niveluri de putere – 340 şi 380 CP. În cazul unor modele, unitatea V6 de 3.0 litri va putea înlocui motorul V8 de 5.0 litri în iterarea sa aspirată. Jaguar va lansa şi o unitate de 2.0 litri, cu patru cilindri în linie, injecţie directă şi supraalimentată cu o turbină, care va dezvolta 240 CP şi este destinată montării longitudinale. Ambele motorizări anunţate la Beijing vor fi oferite în compania unei transmisii automate cu opt trepte, pentru un plus de eficienţă.

Via | Jaguar

Comentarii (2)

  • ...ffoarte bine ....atat design cat mai ales motorizari...am vazut masina (modelu)si va spun sincer arata extraordinar...faina..
    14 1
  • Ceva special!
    Cred ca este cea mai buna alternativa la S-Class/ seria 7/ A8/ Lexus LS. Are rafinamentul tipic acestei marci, o tinuta de drum sportiva pentru o limuzina din clasa de lux dar mai ales exclusivitate. Good luck Jaguar!
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru