Cel mai rapid off-roader din lume, Brabus G V12 Biturbo: 700 CP si 1320 Nm

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.02.2009
Ce ati spune daca un Mercedes G-Klasse ar accelera in fata dumneavoastra mai rapid decat un Porsche? El este Brabus G V12 Biturbo!

Esential

700 CP dezvolta Brabus G V12 Biturbo.
1320 Nm este cuplul maxim dezvoltat de motorul V12 de 6.3 litri. Acesta este insa limitat la 1100 Nm.
379.000 de euro costa Brabus G V12 Biturbo.

Cata putere incape sub capota unui off-roader veritabil? Aceasta este, probabil, intrebarea pe care si-au pus-o inginerii Brabus atunci cand, intr-un exces de zel cu urmari constructive, si-au propus sa "atace" Mercedes G-Klasse. Tot ei au dat si raspunsul la aceasta intrebare. Iar rezultatul este fascinant.

Denumita oficial Brabus G V12 Biturbo, versiunea radicala realizata de tunerii germani reuseste sa impresioneze inca de la simpla citire a numelui. Un V12 pe un G-Klasse? Da, si un un V12 simplu. Asta pentru ca inginerii Brabus au preluat motorul cu 12 cilindri in V de pe Mercedes S600 si i-au marit cilindreea de la 5.5 la 6.3 litri, utilizand o noua axa cu came si cilindri mai voluminosi. Schimbarile au afectat si turbinele, care au crescut in dimensiuni, sistemul de racire si cel de evacuare, ale carui terminatii duble se regasesc in fata rotilor posterioare, sub praguri. Rezultatul final este unul de senzatie: 700 CP/5100 rpm si cuplu maxim de 1320 Nm/2100 rpm, acesta din urma fiind insa limitat electronic la 1100 Nm.

Cifrele puterii si ale cuplului se regasesc in cele ale performantelor.

Modelul 4x4 cu transmisie automata cu 5 trepte reuseste sa ajunga in doar 4.3 secunde de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima ajunge la 260 km/h, dar este de asemenea limitata electronic la 240 km/h din motive de siguranta.

Jantele pregatite de Brabus pentru G V12 Biturbo fac parte din seria Monoblock a tunerului german si variaza in diametru intre 20 si 22 de inch. Pneurile care incalta aceste jante sunt Pirelli si Yokohama, facand parte din loturile de performanta ale acestor producatori. In plus, suspensiile si sistemul de franare au fost si ele modificate, fiind semnate de asemenea de Brabus.

Interiorul face parte din linia de creatii de inalta clasa ale germanilor. Astfel, off-roaderul de 700 CP devine in habitcalu o oaza de relaxare, cu piele Mastik pe scaune, un volan sport, vitezometre special dezvoltate pentru acest model si cu tehnologie de inalta clasa. La acest ultim capitol intra un sistem multimedia de ultima ora care contine DVD Changer, TV tuner, consola de jocuri si monitoare LCD de opt inch in diagonala asezate in spatele tetierelor scaunelor frontale.

Brabus a anuntat si si pretul oficial al "celui mai puternic off-roader construit vreodata", asa cum isi lauda germanii creatia: 379.000 de euro.

via | Brabus

Comentarii (14)

  • ii simpatic dal dreq!
    0 0
  • frumos
    G e masina mea preferata... si cei de la Brabus au facut-o si mai misto... dar PRETUL e astronomic
    0 0
  • @Mircea
    8" in diametru?
    0 0
  • mircea
    @Eu
    My mistake. E defect profesional, probabil. Asta ni se intampla daca scriem despre jante toata ziua :)

    Multumesc de sesizare.
    0 0
  • Tot Mircea
    :) Nici o problema. Oricand.
    0 0
  • daa
    daa..nici nu-mi plaace..da' delooc :D:D:D:D...bine mi ar sta mie cu el trecut la mine in acte :)))
    0 0
  • struto-camila
    arata ca dracu', dar asa trebuie sa arate un off-road veritabil. In fapt e singurul off-road veritabil Dar sa-l faci cel mai rapid off-roader (adica la fel de rapid ca o masina sport) mi se pare ABERATIE.
    0 0
  • bbbobbbo
    urata
    printre cele mai urate masini create vreodata! Pana si un ARO e mai frumos.

    Da, da, stiu, e offroad adevarat, nu contest. Da, e Mercedes, stiu si asta. Mama, da urata e. Cred ca au limitat-o la 240km/h din cauza formei de paralelipiped perfect, si lipsei totale de aerodinamicitate.
    0 0
  • bestiala
    Bestiala bestia asta.un off-roader pur sange? urat? eu zic ca e super sexy.sunt prea multi indoctrinati cu q7 care sa fim sinceri arata ca dracu.G-klass e inspaimantator, am avut onoarea de a vedea mastodontii astia in actiune off-road si... no coment.
    1 0
  • masina e criminala.....si chiar arata bine pentru un off-road..:D
    0 0
  • Dorinel
    Supercar
    masina asta mi-a placut mereu fata de alte modele si nu mi se pare deloc urata cum zic alti chiar arata foarte bine in comparatie cu alte off-roader-uri asa ca falicitari Brabus
    0 0
  • junioru'
    pt bbbobbbo
    mai bbbobbbo...nu stiu de ce crezi tu ca masina asta e urata...mie mi se pare mult mai frumoasa decat Q7 sau alte masini offroad....si tocmai pentru ca exteriorul nu te impresioneaza cu nimic...nu atrage atentia....asta a fost probabil si scopul celor de la mercedes...bine...si cred ca toti taranii si-ar lua o asemenea masina tocmai pentru ca nu considera ca ar atrage atentia cu asa ceva...asta e o masina pentru cei ce nu vor sa iasa in evidenta...o masina de foarte bun gust....cat despre modelul acesta creat de cei de la brabus...no comment....mult prea tare...
    0 0
  • junioru'
    ma corectez
    am vrut sa zic ca nu toti taranii si-ar lua asta....de la oboseala greseala...scuze....
    0 0
  • ...
    cel mai rapid din lume ? pai si de nissan patrolurile arabilor de 1000-1200 cai ce mai ziceti ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru