CEO GM: “Volt va intra in productie la sfarsitul anului 2010”

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 01.11.2009
Fritz Henderson, directorul executiv de la General Motors a declarat intr-o conferinta de presa ca modelul Chevrolet Volt va intra in productie la sfarsitul lui 2010.

Intr-o conferinta organizata la Michigan, directorul executiv al General Motors, Fritz Henderson, a declarat in fata membrilor Congresului din acelasi stat ca modelul Volt va intra in productie la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie din anul 2010. De asemenea, acesta a declarat ca firma pe care o conduce are ca prioritati inchiderea unor dealeri care nu aduc profit companiei.

In aceeasi conferinta, Fritz Henderson a declarat ca este dezamagit de locul pe care compania sa il ocupa in ultimul sondaj realizat de revista Consumer Reports si ca odata cu ultimele produse pe care le va lansa spera sa creasca in acest clasament. De asemenea, consiliul din conducerea firmei mai are de lucrat la cota de piata, care momentan a ajuns la 19.7 procente, iar pentru noul presedinte al GM acest lucru a devenit o prioritate. Cota de piata a firmei a fost intr-o continua scadere, iar directorul executiv a declarat ca nu sunt suficiente doar reducerea locurilor de munca si a costurilor pentru a aduce GM pe drumul cel bun.

Republicanul Pete Hoekstra a acuzat constructorul pentru calitatea produselor pe care le ofera si a facut referire directa la un alt producator american, si anume Ford care a reusit sa se impuna pe piata auto.

“De cat timp ne plangem de calitatea masinilor americane. Ford a reusit sa elimine aceasta diferenta. Cum va astepteptati la o crestere a cotei de piata daca nu eliminati aceasta diferenta?”, a fost intrebarea lui Hoekstra.

Raspunsul a venit din partea purtatorului de cuvant GM. “Consumer Reports si J.D. Powers notau castigurile in ceea ce priveste calitatea creeata de constructorul din Detroit. De asemenea, Edmunds anticipa anul acesta o crestere a cotei de piata. Cu toate acestea, nu suntem multumiti de rezultat si recunoastem ca trebuie sa lucram din greu pentru a elmina aceasta diferenta”, a declarat Greg Martin, oficial GM.

In ceea ce priveste modelul Chevrolet Volt, Fritz Henderson este sigur ca acesta isi va face debutul la sfarsitul anului viitor. Pe de alta parte, Frank Weber, unul dintre inginerii-cheie care au lucrat la proiectul Volt a decis sa paraseasca Chevrolet pentru o pozitie in conducerea Opel. Acesta este cel de-al doilea om important din cadrul departamentului care se ocupa de proiectul Volt care a parasit General Motors.

via | detnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru