CEO-ul General Motors a cumpărat acţiuni în valoare de un milion de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.05.2011
Dan Akerson a investit 939.000 de dolari în 30.000 de acţiuni General Motors. Directorul executiv deţine în prezent un portofoliu de 50.000 de acţiuni General Motors.

Dan Akerson le dă altor lideri de companii din industria auto şi achiziţionează un pachet de 30.000 de acţiuni General Motors. Potrivit celor de la Detroit News, Akerson are un portofoliu de 50.000 de acţiuni General Motors, arătând că îşi susţine compania cu proprii săi bani, nu doar cu vorbe. Recenta achiziţie l-a costat pe Akerson aproape un milion de dolară, preţul final fiind de 939.000 de dolari, ceea ce înseamnă 31.33 de dolari pe acţiune.

Akerson este la frâiele companiei General Motors din data de 1 septembrie 2010 şi mai deţine un pachet de 60.584 de acţiuni pe care l-a primit drept salariu. Pachetul anual de plăţi compensatorii al directorului executiv al General Motors este de 1.7 milioane de dolari, plus 7.3 milioane de dolari în acţiuni. Acţiunile GM s-au vândut astăzi la 31.40 de dolar unitatea, cu peste doi dolari sub preţul iniţial de 33 de dolari.

Jim Cain, purtătorul de cuvânt al General Motors, a confirmat faptul că Akerson a cumpărat acţiunile respective ca o investiţie personală.

Comentariile lui Jim Cain s-au încheiat cu fraza "investiţia vorbeşte de la sine". În ultimele luni, acţiunile GM au încercat să crească înapoi la valoarea de la care au plecat în noiembrie 2010, dar acestea nu au reuşit să depăşească 31 sau 32 de dolari per unitate. Trezoreria Statelor Unite ale Americii deţine 26% din portofoliul actualului GM, ceea ce înseamnă aproximativ 500 de milioane de acţiuni, pe care speră să le vândă pentru a recupera cele 49.5 miliarde de dolari cheltuite pentru aducerea corporaţiei din Detroit pe făgaşul potrivit.

Via | DetroitNews

Comentarii (2)

  • eu am cumparat o ciocolata si o sticla cu apa plata
    ...
    4 0
  • ?
    Ce le da Dan Akerson altor lideri de companii din industria auto ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru