Chery se relansează în Europa sub un nou brand: Qoros

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.09.2011
Chinezii de la Chery vor lansa brandul Qoros în Europa. Sub acesta vor apărea trei modele special destinate acestui continent. Desenate de un fost designer Mini, acestea vor fi produse în Austria.

Constructorii chinezi încearcă să dezvolte metode din ce în ce mai interesante de a scoate capul în Europa. După ce Great Wall a anunţat că îşi construiesc o fabrică în Bulgaria, conaţionalii de la Chery anunţă că au planuri mari în ceea ce priveşte lansarea mărcii în Europa. Spre deosebire de Great Wall, însă, Chery schimbă strategia şi anunţă modele create doar pentru Europa, acestea urmând să se vândă sub un nou brand, inventat şi el special pentru pieţele de pe Bătrânul Continent: Qoros.

Noile modele Qoros vor fi produse împreună cu Israel Corporation - o companie israeliană care deţine 10% din proiectul Better Place şi 50% din Chery, iar chinezii nu vor avea nevoie să-şi contruiască propria uzină. Motivul: primele trei modele care vor ataca Europa (unul dintre ele fiind o compactă sedan de dimensiunile lui Skoda Octavia) vor fi produse în Steyr, Austria, la facilităţile austriecilor de la Magna. 

Proiectul lansării mărcii Qoros în Europa se va baza pe o investiţie de 900 de milioane de euro.

Cea mai interesantă parte a întregului proiect este însă cooptarea designerului german Gert Hildebrand. Fost la Mini şi BMW, acesta va trebui să deseneze cele trei modele Qoros, designerul neamţ promiţând că maşinile "vor avea un design german"

Anunţul oficial legat de lansarea mărcii Qoros în Europa va fi făcut în luna noiembrie.

via | Autoweek

Comentarii (2)

  • grigore
    Palaria Mariei...
    Mai bine o denumeau Quros, era mai sugestiv...
    7 2
  • Opinie
    @ Automarket

    Scrieti: Noile modele Qoros vor fi produse împreună cu Israel Corporation - o companie israeliană care deţine 10% din proiectul Better Place şi 50% din Chery.

    Se intelege ca Israel Corporation detine 50% din Chery. Wikipedia spune altceva.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru