Chevrolet a înregistrat numele Crossvolt pentru un monovolum bazat pe Volt

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.04.2011
General Motors a înregistrat denumirile Crossvolt, Amp şi Strobe. Primul nume ar sugera versiunea de serie a conceptului Volt MPV5 care a debutat anul trecut la Beijing.

Chevrolet a prezentat la Salonul Auto de la Beijing din 2010 un monovolum numit Volt MPV5. Acesta prefigura un monovolum de serie care utilizează trenul de propulsie al lui Chevrolet Volt. Între timp, americanii de la Chevrolet au înregistrat deja denumirea Crossvolt, care ar putea fi numele viitorului monovolum al acestora. Sunt şanse mari ca modelul respectiv să prezinte o îmbinare între între Orlando şi Volt, oferind în final un vehicul de familie economic, ecologic şi spaţios.

Pentru propulsie, modelul se va baza pe un motor electric alimentat de un set de baterii Litiu-Ion. Sistemul electric va fi susţinut de un motor cu ardere internă cu patru cilindri în linie, al cărui rol este de a încărca bateriile, nu de a învârti roţile. Economia furnizată de acest sistem de propulsie ar permite o autonomie de 500 de kilometri cu un plin de carburant. Spre deosebire de un monovolum convenţional, Crossvolt va fi echipat cu un rezervor de carburant mai mic, deoarece inginerii trebuie să facă loc şi pentru bateriile sistemului electric.

Crossvolt nu a fost singura marcă nouă înregistrată de Chevrolet, americanii de la GM alegând să păstreze pentru ei denumirile Chevrolet Amp şi Chevrolet Strobe. Acestea ar putea fi utilizate pentru alte modele din familia Volt, toate fiind propulsate de acelaşi sistem hibrid pentru a realiza economii de scară.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru