Chevrolet Spark EV, primul model 100% electric al mărcii americane

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 12.10.2011
Chevrolet a anunţat oficial că anul 2013 va aduce primul model 100% electric în gama mărcii americane. Modelul va fi lansat doar pe pieţele pe care maşinile de acest tip au fost deja adoptate de clienţi.

Chevrolet a anunţat astăzi oficial că va lansa în cursul anului viitor primul său model 100% electric de serie. Este vorba de Spark EV, versiunea pe baterii a modelului de oraş care de doi ani poate fi comandat şi în România.

Conform primelor informaţii venite dinspre Chevrolet, noul Spark EV va fi bazat pe conceptul Beat EV, prezentat de GM în India în prima parte a acestui an. Astfel, modelul mărcii americane va dispune de un motor electric care va dezvolta 60 de cai putere, autonomia maximă oferită de bateriile Litiu-ion urmând să ajungă la 130 de kilometri. Timpul necesar pentru o încărcare completă va fi unul mai scurt de opt ore.

Deşi va face parte din portofoliul Chevrolet, noul Spark EV va fi o maşină experimentală. Aceasta va fi vândută doar în unele state din SUA şi, ulterior, doar pe anumite pieţe europene. În plus, va fi produs exclusiv în funcţie de numărul de comenzi, Chevrolet evitând astfel să dezvolte un model de masă din cauza faptului că oficialii americani consioderă că piaţa are nevoie de timp pentru a se maturiza în zona vehiculelor electrice de acest tip.

via | Chevrolet

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru