Chevrolet Volt va avea o autonomie a bateriei de 80 de kilometri

De Cornel Șocariciu
Publicat Vineri, 24.09.2010
În urma unor noi teste realizate de inginerii Chevrolet, aceştia au anunţat autonomia bateriei modelului Volt variază între 40 şi 80 de kilometri, în funcţie de tehnica de şofat sau de temperatură.

Lansarea lui Chevrolet Volt se apropie cu paşi mari, iar constructorul american vine cu informaţii noi referitoare la autonomia modelului care beneficiază de un sistem hibrid în serie. În urma unor noi teste realizate de inginerii americani, aceştia au observat că autonomia iniţială a bateriei  lui Volt este puternic influenţată de comportamentul şoferului sau de temperatura de afară. De asemenea, distanţa care poate fi parcursă cu o singură încărcare a bateriei variaza în funcţie de terenul pe care se rulează sau de vechimea acesteia. În funcţie de aceste condiţii, autonomia lui Chevrolet Volt variază între 40 şi 80 de kilometri.

"Atunci când modelul rulează utilizând bateria, Chevrolet Volt are o autonomie între 40 şi 80 de kilometri. Aceasta este influenţată de teren, de tehnica de şofat, temperatură sau vechimea bateriei", au declarat oficialii General Motors.

Chevrolet Volt dispune de o baterie litiu-ion de 16 kwh. Modelul american produce 150 de cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 370 Nm.

Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în aproximativ 9 secunde, iar viteza maximă a sedanului este de 160 km/h. Motorul electric este asistat de un propulsor convenţional de 1.4 litri cu patru cilindri care încarcă bateria după descărcarea ei. Cu ajutorul acestui sistem hibrid în serie, autonomia lui Volt ajunge pâna la 300 de kilometri.

Via | General Motors

Comentarii (2)

  • uau
    4 0
  • o porcarie de masina
    o porcarie de masina. de parca 40 sau 80 de km reprezinta ceva in ziua de astazi. peste 5 ani o sa dubleze numarul de km la 160 si atunci sa vezi ce o sa faca PR-ul lor. O sa faca o mare petrecere si o sa spuna ca ei au inventat marea cu sarea si ca investest enorm in tehnologie pt un consum cat mai mic si o poluare cat mai mica.

    o porcarie
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru