Chevrolet vrea să vândă 5 milioane de maşini anul acesta

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.04.2012
Chevrolet este în prezent al patrulea brand din lume ca volum de unităţi vândute la nivel mondial. Anul acesta, americanii vor să depăşească 5 milioane de maşini livrate.

Esential

4.76 milioane de maşini a vândut Chevrolet anul trecut la nivel mondial.

Prezenţi la Salonul Auto de la New York cu noul Impala, cei de la Chevrolet au prezentat publicului şi aşteptările lor pentru acest an.

Constructorul american vrea să depăşească recordul de vânzări înregistrat anul trecut şi să bifeze un prag important: 5 milioane de maşini livrate. Ţinta nu este greu de atins, având în vedere că anul trecut Chevrolet a fost al patrulea brand din lume cu 4.76 milioane de unităţi vândute.

Joel Ewanick, şeful diviziei de marketing General Motors, a declarat: “Sunt de părere că am putea vinde mai mult de 5 milioane de unităţi anul acesta dacă avem puţin noroc. Suntem brandul cu numărul 4 în lume ca volum de vânzări. Există Toyota, Volkswagen, Ford şi noi. Vrem să ne batem cot la cot cu aceste branduri oriunde în lume“, a declarat Ewanick.

via l egm

Comentarii (12)

  • Adevarul e ca au cu ce!! Bravo lor!
    22 30
  • gt channel
    Nissan unde este?
    4.76 milioane unitati? Cam atat vinde Nissan singur. Ciudat ca au luat Ford si Vw care vand usor mai putin si nu au luat in calcul Nissan. De ce evita o comparatie cu Nissan si manipuleaza lumea prin declaratii infatuate?
    18 13
  • @gt channel
    Nissan a vandut 4,67 milioane de autovehicule,deci mai putin decat Chevrolet.
    9 2
  • chevrolet=masini la kilogram
    Din partea mea, le doresc sa vanda cat mai multe....gogosi!
    10 10
  • Ce au mai exact? Pickup-uri rudimentare cu motoare de 5 litri pentru SUA si un "made in Coreea" pt Europa care se poate bate doar cu hyundai/ kia?
    15 7
  • @Devorattor
    Tu esti ala care plange dupa Saab!Masini la kilogram erau saab-urile,d-aia a dat faliment firma.
    Chevrolet produce masini bune la preturi decente.
    @@GM

    Pt tine motoarele de 5 litri sunt rudimentare??Americanii isi permit masini cu motoare mari,ei nu sunt prapaditi asa cum suntem noi romanii.
    Si care e problema daca Chevrolet fabrica masini in Coreea?
    Acolo se respecta niste standarde de calitate ca in oricare alta tara.
    Bye,bye!
    6 10
  • Ma refeream la pickup-uri ca un intreg. Dar chiar si asa, ti se pare avansat tehnologic un Chevrolet Colorado cu 5.3L V8 la 300 CP ? Numai eficienta n-au avut in minte cand au conceput motoarele astea. De ce? Pentru ca nu-i intereseaza. Sunt in marele stat american al pistolarilor care poate face rost oricand de petrol ieftin. Asta nu-i un motiv de lauda.
    8 3
  • PS:
    nu sunt Devorattor
    3 1
  • @@GM
    Baiete,camionetele alea americane sunt facute sa care si sa tracteze greutati mari. Pentru asta au nevoie de cuplu motor mare si acest cuplu se obtine din cilindree mare.Plus ca un motor cu cilindree mare e mai fiabil si mai rezistent ca un motor cu cilindree mica si cu acelasi numar de cai putere.Poate nu stiai,dar sunt camionete americane cu sute de mii de km la bord si motoarele merg ca noi,fara reparatii.
    Americanii nu sunt prosti,stiu ei de ce pun motoare mari pe astfel de masini.
    Ca noi suntem saraci si nu ne permitem masini cu motoare mari,e alta poveste.
    3 8
  • AndreiRN
    Realitati
    Offfff, mecanici lui peste pe aici.
    Motoarele mari de putere mica sau medie au durabilitate in timp si merg si dupa 20 - 30 de ani.
    Motoarele mici cu puteri mari sunt facute pt un scurt timp de folosinte, 5 ani.
    Benzina la rafinarie este mai ieftina in Romania si Europa decat in US dar diferenta apare cand guvernul baga mana si fura din buzunarul soferului 100% din pret sau mai mult.
    In US doar 28% din pretul de benzina merge la guvern.
    Nu va mai votati talhari la conducere si o sa aveti benzina la pret normal.
    4 6
  • @GM
    Nu e vorba numai de pickup-uri. Stai linistit ca sedanurile si SUV-urile nu difera si alea nu cara butuci de copac... Iar americanele nu le gasesti in niciun top de fiabilitate. Acolo vei gasi japoneze si europene.
    7 4
  • In ecuatia fiabilitatii unui motor nu intra numai cilindreea, ci raportul masa / putere. Normal ca la o caroserie de 3 tone ,daca-i pui motor pe benzina, atunci trebuie sa fie minim 5 litri. Totusi daca ar face caroserii mai mici n-ar fi necesar sa puna ditamai motoarele gurmande, iar fiabilitatea nu ar avea de suferit. O dovedesc masinile japoneze si europene care au un raport masa / cilindree mai bun +fiabilitate mai mare + eficienta / consum mai mic.

    Eu inteleg ca au distante mari de parcurs, dar asta tot nu justifica reticenta lor la schimbare. O distanta de 3000 km o poti parcurge si intr-un sedan de clasa medie la 1500 kg si motor de 2 litri.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru