China a devenit a patra piata auto pentru BMW

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.10.2009
China a devenit a patra piata de desfacere pentru BMW, dupa ce constructorul german a vandut peste 62.000 de unitati in aceasta tara in primele 9 luni ale anului.

BMW AG a raportat cresteri semnificative de vanzari in China in perioada ianuarie - septembrie 2009, numarul de unitati comercializate in acest interval de timp fiind de 62.394, in crestere cu 32% fata de perioada similara a anului trecut.

Dintre acestea, 59.400 apartin brandului BMW, in timp ce restul de 2.934 de automobile au fost vandute sub sigla Mini. In luna septembrie, vanzarile BMW au totalizat 8.131 de unitati, in crestere cu 35.4% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

In urma acestor rezultate, China a devenit a patra piata de desfacere pentru constructorul german, preluand astfel locul detinut anterior de Italia. In prezent, BMW AG inregistreaza cele mai mari vanzari in Germania, topul fiind completat de Statele Unite ale Americii si Marea Britanie.

Primele noua luni ale anului au consemnat vanzari de 4.457 de unitati pentru X6, transformand China in tara cu cele mai mari vanzari din lume pentru acest model.

Comparativ cu rivalii sai traditionali, BMW a vandut in China de peste patru ori mai multe automobile decat Audi (15.000 de unitati) si de aproape 9 ori mai multe vehicule decat cei de la Mercedes-Benz (7.000 unitati).

Totusi, cele doua companii germane au raportat la randul lor cresteri importante fata de perioada similara a anului trecut, 37% in cazul celor de la Audi si, respectiv, 59% pentru Mercedes-Benz.

Via | Gasgoo

Comentarii (2)

  • BMW
    Din nou se vede clar ca galbejitii aleg Bayerische Motoren Werke.
    Mie imi pare ca ramanii de ar avea bani fiecare al doilea om ar avea BMW .
    Multi le critica cum arata dar majoritatea aleg BMW :) .
    Iera Bangle a dat ROADE mari.
    BRAVO BMW .
    4 1
  • Quandt
    Vafla
    auzi ma "BMW" tu ce crezi ca tu esti cel mai destept ?
    crezi ca romanii nu stiu ca BMW e cu o treapta peste toate marcile ?.!
    BMW nu are SLR , nu are BOXTER , ENZO , Adica intrun cuvant BMW nu are SLR , ENZO dar ce are e cel mai bun.

    BMW are X6 care nu are rival, X5 care e net superior la ML si Q7.

    BMW are M3 de 4.0 litri si 420 cp care bate RS4 , BMW are M5 care trebuie sa apara degraba cu KERS cu tehnologie din F1 , BMW are seria 1 care bate orice GOLF sau A3

    Ei nu ataca acolo unde nu are rost (peste Enzo sau 911 ).

    BMW fac masini de strada, vietii de zi cu zi.Nu degeaba BMW este o marca premium si BMW este cel mai premiat motorist din lume.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru