China: vanzarile din februarie au crescut cu 24%

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.03.2009
Vanzarile de masini noi din China se mentin pe un trend ascendent, luna februarie aducand o crestere de 24.23% fata de anul precedent.

Esential

24.23% este cresterea efectiva a pietei din China in luna februarie 2009.

Piata auto chineza nu cunoaste termenul "criza" in modul in care il cunosc statele europene si americane. Luna februarie a adus o crestere de 24.23% in ceea ce priveste inmatricularea de masini noi, cu un total de 607.300 de masini vandute pe intreg teritoriul Chinei. Raportarea se face la luna februarie a anului trecut.

In raport cu luna ianuarie, piata din China a scazut foarte putin, cu 0.54%, acest fapt datorandu-se mai ales faptului ca februarie a avut mai putine zile lucratoare decat prima luna a anului.

Conform rapoartelor interne chineze citate de Reuters, cresterea ar surveni datorita unor masuri luate de Statul chinez, printre acestea numarandu-se renuntarea la cateva taxe de drum pentru masinile noi si injumatatirea taxelor si impozitelor aplicate masinilor mici.

"Piata din China va crete in medie cu 10% in acest an, daca luna martie va reusi sa aduc un plus de 5-10 procente fata de aceeasi perioada anului trecut", spune Nigel Harris, responsabilul de vanzari al Ford China.

via | Reuters (inreg.)

Taguri: China, criza, piata, vanzari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru