Chinezii au vandut in Europa doar 745 de masini in noua luni

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.12.2009
Masinile chinezesti nu au foarte mare trecere in Europa. In ciuda preturilor scazute pe care le aplica, producatorii auto din China au vandut in perioada ianuarie-septembrie doar 745 de masini.

Constructorii chinezi se adapteaza foarte greu la piata europeana. In perioada iaunarie-septembrie 2009, producatorii din China au reusit sa vanda doar 745 de masini in tarile din Uniunea Europeana.

La acest total au contribuit doar cinci companii auto chinezesti, cele mai importante fiind Great Wall, Briliance si Chongqing Changan. Cel mai de succes constructor chinez in Europa este de departe Great Wall, care a reusit sa vanda 675 de masini, adica mai mult de 90% din total.

"Una dintre explicatiile performantelor foarte slabe ale producatorilor chinezi in Uniunea Europeana este legata de regulile stricte care guverneaza importurile. Daca va vrea sa vanda mai multe masini in Uniunea Europeana, producatorii chinezi vor fi nevoiti sa imbunatateasca serios calitatea produselor", spune Bernd Gottschalk, fostul presedinte al aripii germane a Asociatiei Europene a Producatorilor Auto.

via | CCT

Comentarii (6)

  • Pret/calitate
    Nu stiu care model de Geely costa 7000E cu TVA. Si cand te uiti inauntru e mai proasta ca Loganu.
    Pai daca ai banii astia, cred ca meriti o masina mai buna.
    Chinezii, daca vor proceda cum au procedat si japonezii, care au plecat de la clone de Mercedes cu Lexus de exemplu, o sa fie concurenti de temut (peste vreo 20 de ani).
    Deocamdata, atat pot, atat vand.
    6 1
  • andr3i
    zdrente
    si asa sunt prea multe la cat de zdrente sunt, ar trebui interzise saraciile astea de masini.
    6 5
  • ......
    ......
    ar trebui interzise masinile chinezesti in europa si in intreaga lume
    9 5
  • ..
    Mai vorbim noi peste catva ani si apoi sa nu va vad ca o sa comentati ceva , chinezii acum sunt exact ca si coreenii . La fel se radea de ei la inceputul anilor 2000....
    5 3
  • @ |
    si la fel se rade si acuma!
    2 2
  • IO
    DINTRE CARE 741 IN ROMANIA
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru