Chinezii construiesc cel mai lung şi mai periculos drum de observare

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.06.2011
În China mai mulţi muncitori lucrează la un drum cu o lungime de trei kilometri, lat de numai un metru, fixat la sute de metri înălţime de peretele stâncos al unui munte.

Esential

3 kilometri urmează să măsoare drumul pe care îl construiesc chinezii.
1 metru va măsura în lăţime drumul construit la sute de metri altitudine.

Chinezii se vor a fi din nou un exemplu de curaj şi determinare. De această dată, asiaticii caută să finalizeze un drum extrem de periculos, fixat în peretele vertical al unui munte. Cocoţaţi la sute de metri altitudine, pe peretele abrupt al unei stânci, mai mulţi muncitori chinezi lucrează susţinut la construirea unuia dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

Nu este o şosea, cum probabil v-aţi fi aşteptat, ci o pasarelă pe care sunt aşteptaţi vizitatorii cu mult curaj şi fără rău de înălţime. Drumul, cu o lăţime de numai un metru este fixat de peretele stâncos al muntelui Shifou, din provincia Hunan. Chiar dacă va fi amplasat la o înălţime ameţitoare, drumul va respecta toate normele de sigruranţă impuse de statul chinez.

La finalizare, drumul de pe muntele Shifou va deveni cea mai lungă cale de observare la înălţime din China, urmând să măsoare aproape 3 kilometri. 

via |  dailymail

Comentarii (6)

  • Schele!
    Ce schele high-tech au chinezii!!:))
    Una peste alta panorama aia face tot efortul!
    16 3
  • Astia-s nebuni...
    ...dar senzatiile de acolo pot provoca fie lesin fie orgasm :)
    19 1
  • politica statului chinez
    "drumul va respecta toate normele de sigruranţă impuse de statul chinez." daca respecta aceleasi norme de siguranta ca in cazul constructiei de automobile, atunci scopul e sa aiba mai putine guri de hranit
    10 1
  • Cretinii astia care ne conduc nu sunt in stare sa ne faca drumuri pe drept respectiv pe camp iar astia construiesc pe lateralul unui munte......Galbejitii astia incep usor sa arate cine sunt prin astfel de evenimente. Cat despre masini nu mai dureaza mult, pana apar cu ceva la standarde europene nu ca loganu sau dusteru ar fi......
    12 0
  • hmm...
    bravo lor!stiu sa se adapteze la orice situatie si la orice teren...iar la noi nu sunt in stare sa construiasca pe camp o nenorocita de autostrada!
    5 0
  • @ Bogdan Mirică
    Ce legatura are asta cu Automarket????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru