Chinezii de la Chery: "Nu e exclus sa cumparam Volvo"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.03.2009
Cel mai mare producator auto chinez spune ca este posibila o cumparare a marcii Volvo, insa doar in anumite conditii.

Chery, cel mai mare producator auto din China, a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a cumpara Volvo, conditia principala fiind insa ca niciun alt constructor originar din China sa nu stea la masa tratativelor cu Grupul Ford.

"Avem in vedere o preluare a marcii suedeze, insa doar daca niciunul dintre ceilalti constructori chinezi nu este interesat de aceasta. Nu ne vom bate cu alt producator chinez", a decarat Yin Tongyao, presedintele Chery.

Pe de alta parte, Chery a anuntat ca amana pe termen nelimitat incheierea unei colaborari de tip Joint venture cu Fiat din cauza situatiei economice mondiale.

"Producatorii auto sunt afectati de criza financiara si orice investitie aditionala este foarte dificila in perioada ca aceasta. Am incetinit discutiile cu privire la colaborarea de tip joint-venture cu Fiat, productia modelelor comune nefiind programata pentru acest an. Totusi, proiectul nu a cazut", spune Yin Tongyao.

Comentarii (6)

  • GEELY CK
    CAUT GEELY CK SECOND HAND
    0 0
  • Volvo
    sa nu o vanda la chinezi
    0 0
  • Claus
    mah de ce sa nu o vanda, China acum fata e restul lumii are bani fraate, au o gramada de banii, toti care sunt in relatii bune cu ei se imprumuta, si cred ca ar fi bine pentru volov sa fie cumparat de chinezi nu e ca si cum ar face produse chery in suedia la uzina volvo, o sa fie probabil asemanatoare cu relatia TATA - jaguar/Land Rover , tata baga bani in ele, si ei scot masini misto, asa chery poate sa bage bani in volvo si volvo face masini misto (ma rog o sa faca) si cred ca nu vrea sa fie alt producator chinezi in lupta pentru ca probabil si "ailalti" au bani si ar creste pretu aiurea intre ei, banii tot din china ar pleca cred ca e mai mult o condoitie a guvernului chinez decat a producatorilor (acu china asta face cumpara tot ce se poate prin lume ca sa isi asigure resursele, profita de criza si de faptu ca ei au bani)
    0 0
  • razica
    volvol
    si p sasiu o sa scrie mare "VOLVO made in china"
    0 0
  • Razvan
    Made in chinezarii ?
    Doamne fereste pentru VOLVO sa-l dea nemancatii aia de Ford la chinezi !!!!

    A se vedea situatia Rover .. o marca cu atatia ani de traditie, modele reusite in timp .. vanduta chinezilor care au inchis fabricile si au vandut totul la fier vechi, oricum luasera firma de la BMW mai pe degeaba.

    Cat de cat, interioarele de Volvo sunt aerisite, materialele ok .. ori sa ajunga Volvo in mainile chinezilor .. va costa un S80 14 000 eur cu piele de cocostarc si plastice de 2 lei, vechi.

    Om vedea .. modelele sunt multe pe piata, depinde cine rezista pana la capat.
    0 0
  • McDonald's generation
    'mnezeule! ce comentarii :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru