Chinezii recidiveaza: Chery a lansat noul A3

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.01.2009
Constructorul chinez Chery a lansat pe piata locala modelul A3, un hatchback care porneste de la 8900 de euro.

Piata auto europeana se pregateste de un nou scandal dupa ce constructorul chinez Chery a dezvaluit cel mai nou model al sau: A3. Numele identic cu cel al hatchback-ului german Audi nu este insa singura asemanare. Chinezii de la Chery au cautat sa imprumute si linia arcuita a caroseriei dar au pastrat cateva elemente care individualizeaza modelul asiatic.

Noul Chery A3 va exista in varianta hatchback dar si sedan, caroserie ceruta in primul rand de piata locala. Hatchback-ul, desi nu imprumuta blocurile optice ale lui Audi A3, fura totusi o idee promovata de Alfa 147. Este vorba de manerele usilor spate mascate in stilul specific italienilor.

Noul hatchback Chery A3 va fi propulsat de doua motoare cu patru cilindri, unul de 1.6 litri si unul de 1.8 litri. Versiunea de baza va avea un pret de pornire de 8900 de euro, ceea ce inseamna ca A3, ar putea deveni un succes in Europa, imediat ce chinezii stabilesc data lansarii.

via | Autoblog

Taguri: A3, Audi, Chery, China, plagiat

Comentarii (34)

  • cosmin
    chery
    arata bine chinezaria
    0 0
  • copiutzeeee!
    inclusiv sigla, care aduce a INFINITI. Europenii astia ar trebuii sa saboteze chinezariile astea
    0 0
  • Marius
    Aiurea
    Asa cum zicea si Churchill odata, in al doilea razboi mondial...."Felicitari domnilor. Este un rahat de cea mai proasta calitate".
    Vedeti-va de treaba cu "rashinile" astea chinezesti. Mai intai copiaza si ei ca si japonezii in trecut...apoi fac banuti....apoi vor cumpara tehnologie de ultima ora...si apoi vor intra masiv pe piata.
    Totusi, prefer o marca adevarata decat una de conserva. Prefer o femeie supermisto, chiar daca a a fost calarita de inca 10 insi......decat una virgina dar uratica rau. Asa e si cu chinezariile astea. Or sa-si dea ei seama mai tarziu de pariul asta. :P
    0 0
  • amfetamin
    succes la europeni?
    Succes la europeni???da ce repede va aventurati a prevede succesul doar pe baza pretului?uitati-va la tata cel cu 1500 de dolari masina,ce succes are in ro?unde pui reprezantanta,si cel mai important:SERVICE-ul care la romanica se stie cum e.
    0 0
  • Bre Marius
    problema e urmatoarea: bani au (cacalau) tehnologie de ultima ora au. Numai este ca acu' 30 de ani cand tehnologia auto era doar pentru alesi si japonezii trebuiau sa cumpere masini sa le desfaca, sa copie fiecare piesa si apoi sa-si constuiasca "propria" masina. Stii foarte bine ca acum tehnologia este mult mai accesibila, sunt o sumedenie de ingineri, designeri, chimisti si tot ce mai trebuie pentru a face o masina. Ma sperie faptul ca in aceste conditii, chinezii pur si simplu isi bat joc, pentru se poate. pot face lucrurile EXTREM de bine...dar parca nu reusesc sa inteleaga cu ce se mananca o masina. Parerea mea....
    0 0
  • de ce nu
    De ce nu.... Sa nu uitam ca noi am fost primii care le-am furat hartia inventata de ei si nu s-au mai suparat. Asa,de ce ne-am supara noi europeni, de ce vor sa faca. Oricum la design arata mai bine decat logan. Nu este mare scofala sa angajeze cativa ingineri designeri europeni specialisti in tot felul de softuri gen catia, solids sau ce o mai fi si gata produsul.
    0 0
  • FELICITARI !
    Brava kinezii ! Desi masina este aproape la fel de urita ca una germana , macar e ieftina........ Sunt convins ca in scurt timp vor face masini din ce in ce mai frumoase , mai bune si mai ieftine........ Felicitari !
    0 0
  • A3?In afar' de nume ce-l aseamana cu un A3?
    E de ajuns "A3" sa-i acuzati de furt?Sasiul poate al oricarui alt brand care are o masina in aceasta clasa. Cat despre pret si tehnologie se se reflecta in chestii "invizibile"...
    0 0
  • V.l.a.d.
    deja exagerati
    Deja exagerati cu comentariile idioate. Ma mir ca nu am auzit nimic de genul: seamana cu orice masina europeana pentru ca are 4 roti, volan si motor. Cred ca asta e adevaratul FURT.

    Ma mir ca nimeni nu i-a acuzat de furt pe cei de la Seat, cand la Leon (sper sa nu ma insel) au folosit acelasi sistem "ascuns" pentru manerele usilor din spate.

    Chinezii acum ne dovedesc ca se poate face o masina suficient de buna la un pret decent. Adevarul e ca noi suntem PROSTII care cumparam masini la un pret mult mai mare decat cel real.
    0 0
  • COpie
    Nu seamana deloc cu A3, iar denumirea modelului..sa fim seriosi, A3 probabil e indicativul a multe alte obiecte din lumea asta. Designul e chiar reusit.
    0 0
  • wormostar
    arata bine
    se pare ca orezari au mai avoluat! abia astept sa fac un drive test cu ea.
    Ps. am vazut zilelea astea un briliant in parcarea de la metro bacu cu cauciucele pe fata uzate pe exterior (directie proasta)
    0 0
  • penibili sunteti automarket
    pebibili sunteti... vad ca nu aveti nici un habar de masini.. asta nu seamana a alfa 147... ca forma e ford focus... toata ziua.....
    numai bine si mai rasfoiti si voi ceva reviste de specialitate
    0 0
  • Carmen
    Nici nu se compara cu Dacia!
    Arata mult mai bine ca Dacia si sigur este si mult mai buna.Bravo chinezilor..
    0 0
  • hopsieu
    a3 right!
    exagerati! nume a3, profil oarecum de focus, per total, desi cinezarie, o masina cu forma interesanta, nu stim cat e de fiabila insa. totusi, peste vreo 10 ani, copii nostri ar trebui sa invete la scoala cineza, macar a doua limba...nu glumesc. oricum, ei exporta tot ce produc, importa combustibil si il rationalizeaza, in final fac bani adevarati si au cea mai mare crestere economica, noi speculam tot(vezi preturi la imobiliare)....importam cam tot, am exportat fier vechi si lemn...s-a dus si ala... si ne vaitam ca niste tarfe ca e criza.
    0 0
  • eustake
    mda
    Tot chinezarie e.
    0 0
  • Mircea
    Frumoasa masina
    Cand am citit prima data am inteles k ar avea doua motoare concomitent :)))
    Greseala mea...dar totusi, automarket, nu va mai jucati cu cuvintele ;))
    Nu ne putem lega de aspect pt k multe masini seamana intre ele.
    In plus, mi se pare k ar imprumuta cate putin din fiecare
    Fata de Lexus, caroserie de Alfa (NU,nu seamana deloc cu ford focus iuli, doar in prima poza din cauza unghiului ;))
    Legat de pret, pt cei ce nu stiu 8400EURO in china inseamna vreo 16000EURO in europa
    Trust me, i know ;)
    0 0
  • nyivus
    Pentru eustake
    Astea-s tot niste chinezarii, preluate de noi:
    - hartia
    - tiparul
    - praful de pusca
    - compasul
    - portelanul
    - matasea
    - arbaleta.
    0 0
  • @iuli & on topic
    @iuli
    Mai CITESTE odata articolu ca te faci de ras cu comentariile astea.

    on topic
    1. Problema lor e ca au probleme gigantice la testele de impact. Cand rezolva asta, ma voi uita la preturi si la tehnologie.
    2. Am observat ca se vand cosciugele astea ambulante, deci si profit trebe sa existe, asa ca nu mai e mult pana isi angajeaza echipe de designeri si vor scoate masini originale la preturi mici. Atunci sa vezi ce or sa mictioneze chinezii pe toti producatorii Europeni si Americani.
    0 0
  • Problema e numai numele
    Sa-mi fie cu pardon, dar singura asemanare cu Audi este denumirea modelului, respectiv A3, iar singura asemanare cu Alfa 147 este manerul integrat al usilor spate. In rest nu mi se pare a copia alte marci, din contra, design-ul mi se pare chiar atractiv. Multe modele de masini europene seamana intre ele. De ex. prima data cand am vazut imagini cu Opel Astra H, am facut imediat legatura cu Nissan Almera, si mi-am spus ca e o copie fidela, insa nimeni nu a dat in judecata pe nimeni. Si mai sunt si alte exemple de acest fel.
    Bineinteles, luand in calcul problema sigurantei si a calitatii asamblarii acestei masini, cu siguranta nu ma bate gandul sa imi cumpar una, cu atat mai mult sa imi scot si un credit pentru ea :))))
    0 0
  • Problema e alta
    Problema de fapt este urmatoarea: marile interese bancare mondiale vor globalizare pentru a controla toata lumea financiar. Pentru a face asta deschid toate pietele si apar diferente mari din care toata lumea pierde.

    Mai exact: tarile in crestere vin cu forta de munca mai ieftina (oameni exploatati) scot produse ieftine care in final falimenteaza/cumpara firme europene/americane si oamenii raman fara locuri de munca. Asta nu este competitie, este mecanismul profitului care este inuman. Rezultatul procesului de globalizare este exploatare si somaj, iar in momentul in care economia mondiala globalizata se va stabiliza vom ajunge toti sclavii sistemului bancar, indiferent de natie.
    0 0
  • A3
    Eu cred ca furtul a fost facut de cei de la audi, cand si-au "botezat" masina dupa numele care le stiam de la hartie... Ganditi-va un pic
    0 0
  • Vb de prisos
    Chiar nu inteleg de ce atatea comentarii fantoma ca astia au copiat ca japonezii au copiat aici nu mai incape vorba de copiat uitativa un pic deschideti ochii toata lumea asta copiaza unii de la altii daca vecinu are bmw vreti si voi daca vecinu iese cu o blonda ca are bmw atunci mai rau vreti si voi in cazul de fata oamenii incearca sa faca ceva sa faca bani...Romania ce face?Va spun eu ca ne-ar conveni sa copiem si noi sa sa avem o economie mai bun decat in momentul de fata cand se pare ca o sa dormim la rece sa ne obisnuim cu ideea pt mai tarziu daca intelegeti ce vreau sa zic, cam asa e treaba asta cu chinezii, apoi uitativa un pic la hainele ce le purtati si incaltamintea la fel sa nu mai zic de calculator toate astea sau macar 80% din ele sunt Made in China deci...Hai ca am deviat destul de la subiect, simpla asemanare dintre masini si evidenta la prima vedere e numele A3 in rest nimic proeminent si chiar nu e urata masina...
    0 0
  • a3?
    A3 ? cum zicea cineva mai sus poate seamana putin cu Ford focus da in nici un cazu nu seamana cu Audi A3. Ok foloseste numele asta e alta problema. Bv lor daca ei o sa vanda masina asta in conditile atcuale de criza, felicitari
    0 0
  • asemanare
    din punctul meu de vedere seamana cel mai bine cu ultimul Seat Ibiza.....cel putin fata...
    0 0
  • Megalodon
    sa o dam de perete
    Si la un Crash-Test? Cand o bagam in perete, ramane ceva de ea?
    Sa lasam draq designul, importanta e siguranta si dotarea + fiabilitatea, ca de furat in materie de design, plm, toata lumea s inspira.
    0 0
  • NU VOR sa le faca "bune" !
    Chinezii au declarat pe fata ca au tehnologia si abilitatea sa faca masini la fel de "bune" cu cele europene, insa atata timp cat cele pe care le fabrica in prezent se vand foarte bine, ce rost are? E un segment de piata pe care nu au competitor. Iar masina din poza mie imi aduce mai degraba a FOCUS decat A3, de la faruri pana la liniile caroseriei... poate putin i30 la faruri.
    0 0
  • nu seamana
    Nu are legatura cu A3, dar ce faci in ziua de azi cand ziarele si tv-ul din Romania fac din tantar-armasar!
    E chiar reusita, oricum noi romanii nu suntem in stare sa fabricam nici macar o astfel de chinezarie. De, noi romanii preferam masinile de marca si curvele (vezi Marius)...
    0 0
  • misto
    Copie necopie sa ma ierte al de sus arata a masina.Decit un cacat facut cu Renault numit Logan sau Sandero mai bine chinezaria asta.E chiar draguta.Parerea mea.DAR NOI MERGEM CU RENAULT inainte ca trebuie sa manince niste baieti destepti niste comisioane.
    0 0
  • fgtf
    e chiar draguta masina.copie nu copie treaba lor.mie imi place de exemplu nu are nici o asemanare cu audi A3.
    0 0
  • Gigi Bercali
    exista destule carute de firma
    Sincer mi se pare un model destul de frumos ,acum ca e facuta de chinezi bravo lor ca la noi francezii produc dulap-uri(macar masina asta are forme ) cat despre copiat astia o fac de pe vremea comunismului iar la capitolul calitate am vazut masini de marca adevarate facute praf sau cu defectiuni de te doare capu .cine vrea cumpara cine nu -nu !!
    0 0
  • stergator haion
    nu stiu de ce se streseaza toata lumea asa de tare? cine vrea sa isi cumpere asa ceva, nu are decat, dar uitati-va putin la cum sta stergatorul de la haion, asta la o masina care se presupune ca e cea mai buna din moment ce sunt fotografii oficiale de prezentare. ha, ha
    0 0
  • danutz
    a3????
    e ieftina??e buna?? cu sigutanta e mai buna ca logan!!
    ATENTIUNE!!!!

    "vine" chineziiiiiiiiii............
    0 0
  • :))
    chinezii si americanii sunt cei mai de kkt din lumea asta....
    0 0
  • A3 SAU ORICE ALTCEVA
    UNII NU VOR SA INTELEAGA CA CHINA E O PUTERE........SI O CONCURENTA TOTODATA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru