Chris Bangle a primit un premiu pentru munca sa în domeniul auto

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.11.2011
Chris Bangle, fostul designer şef de la BMW Group, a primit o distincţie pentru munca sa în domeniul auto din partea Institutului de Oftalmologie din Detroit.

Chris Bangle a primit distincţia "Lifetime Design Achivement Award" din partea Institutului de Oftalomologie din Detroit pentru contribuţia la design-ul auto. Cei de la EyesOn Design îi roagă pe câştigătorii din anii precedenţi să voteze noul premiant, aşa că juriul a fost format din persoane precum Walter de'Silva, Sergio Pininfarina şi Jack Telnack. Bangle a fost premiat pentru opera sa din cadrul mărcilor Opel, Fiat şi BMW. Chris Bangle a redesenat lui Seria 3 şi Seria 7, iar designerul se poate considera părintele modelelor X5 şi X6.

Contribuţia lui Bangle este văzută ca fiind crucială pentru statutul celor de la BMW în clasamentul mondial al producătorilor de automobile premium. În prezent, Bangle are un studio de design în Torino, specializat în alte domenii, incluzând aici arhitectura. Bangle a părăsit marca BMW în urma divergenţelor dintre acesta şi Norbert Reithofer. Discutiile in contradictoriu au pornit de la o dilema: viitorul "Project i" ar urma sa fie inglobat in gama unui constructor deja existent, BMW, Mini sau Rolls Royce, sau ar urma sa dea nastere unui brand complet nou, asa cum a facut-o Smart in cadrul Mercedes.

Cum cele trei branduri au propria filosofie de design, si o linie definita pentru viitorii 6-7 ani, Bangle a decis sa nu isi asume responsabilitatea pentru o tendinta pe care el nu o aproba.

Chris Bangle a debutat în design la Opel, în Germania, unde a lucrat între 1981 şi 1985. El este responsabil de interiorul conceptului Junior. Ulterior, Bangle s-a mutat la Fiat şi a desenat celebrul Fiat Coupe. Apoi, Bangle a devenit primul american care a condus departamentul de design de la BMW şi a realizat conceptul Z9 Gran Turismo în 1991. Ulterior, platformele E81, E82, E87, E88, E90, E91, E92, E93, E60, E61, E63, E64, E65, E66 şi E53 au purtat amprenta sa. Cea mai controversată operă a fost Seria 7 E65, criticat pentru aspectul posteriorului şi pentru iDrive, cu toate că a ajuns cel mai bine vândut Seria 7 din istorie.

Via | Autoblog

Comentarii (9)

  • Institutul de Oftalmologie? Premiu? Pentru ce? Ca a zgariat retina cu operele sale?
    Totusi, gluma-gluma, dar ce legatura are institutul cu munca sa? Aia sunt cu ochii, el cu designul.
    9 14
  • trebuia sa apara si un roman care sa comenteze aiurea, ca asa e natia romaneasca...
    12 12
  • @. : da, eu sunt romanul care a comentat, este dreptul meu si nu consider ca am comentat aiurea.
    Te deranjeaza? Nu mai citi, e simplu! Si vezi ca exista si litere mari la inceput de propozitie. Sa iti explic ce este aceea o propozitie?
    7 7
  • @octav
    plimba ursul, cautati si tu ceva bun de facut... am auzit si noi ca xulescu e prost si gata hai sa vorbim ca niste comunisti la 40 de ani ca sa ne aflam in treaba...

    esti un roman tipic, din ala prost, usor retard, comunist, fara idei, fara caracter si fara nimic bun de facut...

    sanatate si "Desteapta-te Romane"
    5 2
  • @octav
    Eu nu consider ca a zgariat retina. Consider ca a fost foarte indraznet sa schimbe atat de mult modelele BMW. Iar o masina care i se pare oricui frumoasa si nu are ceva ciudat, nu v-a ramane mult timp sa fie amintita.
    2 3
  • Victor
    Aia care i-au dat premiul erau chiori =))))))))))))))))

    Pazea ca au sarit romanasi cocalari carora le curg balele dupa o pisicuta cu volan pe dreapta si numar de Bulgaria =)))))))))))))),pentru astia alta masina in afara de BMW nu exista..sau ma rog Mertan,Audi nemteasca sa fie.
    5 5
  • @ " @ OCTAV "
    "...ciudat, nu >>v-a
    2 0
  • Care parte din cuvantul gluma a fost greu de citit?
    @ @octav: daca vorbim de retardare, iei titlul mondial.
    Daca erai ruda cu mine acum eram in puscarie, get it?
    Succesuri
    1 0
  • BMW daca face si kkt pe bat, are vanzari explosive!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru