Chrysler PT Cruiser iese la pensie oficial în 9 iulie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.07.2010
Celebrul model american Chrysler PT Cruiser va ieşi oficial şi definitiv din producţie la sfârşitul acestei săptămâni, după 10 ani de carieră şi 1.3 milioane de unităţi vândute.

Esential

5452 de unităţi PT Cruiser a vândut Chrysler anul acesta.
1.3 milioane de unităţi Chrysler PT Cruiser s-au vândut în cei 10 ani de activitate ai modelului.

După ce 10 ani a slujit însemnele brandului Chrysler, celebrul dar controversatul PT Cruiser se va retrage din activitate.

Modelul american, care şi-a găsit destui adepţi şi în Europa, va ieşi de pe linia de producţie definitiv în data de 9 iulie, încheind astfel o pagină de istorie scrisă de Bryan Nesbitt, creatorul lui PT Cruiser şi promotorul liniilor retro în interiorul gamei Chrysler. Nesbitt şi-a lăsat amprenta şi asupra lui HHC, fiind adeptul unui curent inaugurat de Volkswagen odată cu relansarea lui Beetle.

Deşi fusese retras din activitate la începutul lui 2009, falimentul gigantului Chrysler l-a readus pe linia de asamblare în toamna anului trecut, americanii intenţionând să producă modelul până la debutul partenerilor italieni în SUA. Lăsarea la vatră va coincide cu eliberarea liniei de producţie a uzinei mexicane din Toluca, unde va lua naştere versiunea pentru State a actualului 500.

În cei aproape 10 ani de carieră, Chrysler PT Cruiser s-a vândut în aproximativ 1.3 milioane de exemplare, chiar dacă în 2010 succesul nu a mai fost atât de evident, americanii livrând doar 5452 de unităţi.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru