Beetle si Prius, in lista celor mai urate 50 de masini din lume

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 01.11.2009
Jurnalistii americani de la Business Week au realizat o lista cu cele mai urate masini produse in ultimii 50 de ani. Volkswagen Beetle, Toyota Prius sau Tata Nano sunt doar cateva din automobilele amintite de americani.

Jurnalistii de la BusinessWeek au realizat o lista al celor mai urate 50 de masini produse in ultimii 50 de ani. Din aceasta fac parte atat automobile care nu se mai produc, cat si modele care abia au aparut pe piata auto. Dintre masinile amintite de jurnalistii americani fac parte noua generatie a lui Volkswagen Beetle, Cadillac Escalade, Chevrolet Avalanche, Chrysler PT Cruiser, Honda Element, Hummer H2, Jeep Compass, Nissan Cube, dar si ecologica Toyota Prius.

Americanii si-au indreptat atentia catre SUV-ul Escalade. Acestia au caracterizat-o ca fiind “masina perfecta ca design doar daca manevrabilitatea, consumul de combustibil si clasa nu inseamna nimic pentru clienti”. La capitolul lipsa de idei a fost incadrat modelul Jeep Compass, jurnalistii spunand despre designerii acestei masini ca nu au avut o viziune clara a ceea ce urmeaza sa creeze.

In ceea ce priveste masinile asiatice, cei de la BusinessWeek nu s-au zgarcit cu “complimentele”. Pentru acestia Honda Element este “o cutie pe roti”, Toyota Prius semana cu “un bob de soia”, in timp ce Toyota Rav4, modelul lansat in 1994, ”s-a vrut a fi o masina care sa atraga femeile, insa vanzarile slabe au dovedit ca nimeni nu este atras de ea”.

La capitolul masini de oras “castigatorii” acestui top sunt Toyota Scion iQ, noua generatie a lui Volkswagen Beetle, dar si modelul Tata Nano, pe care jurnalistii o considera “o masina cu un stil asemanator unui ou”.

Nici masinile facute de americani nu au scapat de vorbele celor de la BusinessWeek. Chevrolet El Camino, asa cum afirmau jurnalistii, “este o masina care de-a lungul vietii a primit numeroase schimbari de look, fiecare model nou aratand mult mai rau decat predecesorul lui”. Chevrolet Chevette a fost caracterizata ca fiind “o alta masina pe care oamenii adora sa o urasca”, in timp ce Chrysler PT Cruiser “a fost conceput ca un model retro, insa unele stiluri nu ar trebuie reinviate”.

La capitolul cele mai urate masini facute de europeni vom intalni Volkswagen Thing, despre care jurnalistii au spus ca germanii “au luat un motor, un sasiu si niste scaune pe care le-au trantit intr-o cutie de metal nefinisata”. Nici BMW Seria 7, modelul din 2002 desenat de Chris Bangle sau Ferrari Enzo conceput de Pininfarina nu au scapat de ochiul vigilent al americanilor. O lista completa a acestor masini o puteti gasi accesand site-ul BusinessWeek.

via | BusinessWeek

Comentarii (20)

  • ce top idiot
    cum poti sa spui ca bmw seria si ferrari enzo sunt masini urate. Niste idioti
    20 12
  • multi, da' prosti
    incep sa-i inteleg de ce nu ii inteleg pe rednecks-i: Enzo, Prowler, Cruiser, Chevy SSR, DeLorean DMC-12, Scion IQ sau chiar Lagonda ori H2 masini urate?
    Plus ca sunt multe modele vechi care nu s-au vrut niciodata mai mult decat niste scule cu care sa te deplasezi din pc. A in pc.B. Iar comentariile (cum ar fi cel legat de Wartburg) mi se pare de-a dreptul infantil.
    7 3
  • ...
    o astfel de lista de ce nu este posibil sa faci in romania? de ex pe acest site??? 50 cele mai proaste masini din ROMANIA? Locul 1: Skoda YETI, etc
    9 10
  • Diversitate
    Cu cateva exceptii, adik enzo, beetle cam sunt de acord cu ei :)
    3 9
  • cristi
    Tare masina
    As vrea si eu 4 palete de Toyota Scion IQ. :))
    4 2
  • stai calm ti se va livra, la schimb, o feliutza de Escalade si iti umple apartamentul de fieratanii.
    5 1
  • top gear american?
    Cam asta imi da de inteles topul asta. Pe de alta parte, cel putin in cazu lui Beetle, nu au inteles care a fost ideea masinii (un urmas modern al lui Kafer-si le-a iesit nemtilor, pentru ca actualul Beetle arata destul de bine, adica aminteste de masna clasica).
    Corvette urat? Hmm, n-as prea zice. IQ? Nici el. Pe principiul "gusturile nu se discuta" si "hai sa ne baam si noi in seama" consider un articol (al americanilor) fara rost.
    11 3
  • stephan
    astia-s prosti
    cum supararea sa zici ca escalade ii urat si cand il vezi in fatza ta tot te uzi .
    1 9
  • crisstiann
    fiat multipla
    salutare tuturor, ce ati enumerat pe aici ,sunt copii de mingi pe linga FIAT Multipla. E urita cu spume........
    12 2
  • ...
    "Iarta-i Enzo ca nu stiu ce fac..."
    8 3
  • Vampirelu
    americani's idioti ...
    nush de ce va strsati ... stiti bine k americani sunt idioti gramada ...
    ei vorbesc de mashinile nemtilor, care sunt niste oameni cu gusturi, iar japonezi ce sa mai vorbim, niste ingineri foarte destepti.Ei au mashinile nasoale, ce manaca combustibil cat incape ... arata ca niste cutii ... foarte multe dintre ele. Ah, totusi in privinta lui prius au avut drepate ... e chiar nasoala mashina :| ...


    Gusturile nu se discuta ...
    7 1
  • :)))))))))
    Cea mai urata masina construita este Fiat Multipla...nu are adversar!
    7 0
  • pffff
    au ajuns americanii sa vorbeasca despre design? am trait sa o vad si pe asta.... Escalade are designul perfect?? sa mor de am mai vazut atata prostie in viata mea. Sa stea americanii la pick-up-urile lor, si sa lase masinile frumoase pe mana europenilor.
    6 1
  • flaviu c
    mda...
    stephan saracu n-o priceput el prea multe :))
    interesant articolul...
    si mie mi se pare vechiul seria 7 urat...(daca il vedeti fara rotile de 19 si 20 ii penibil chiar)
    asta nou mai merge
    3 0
  • raaul
    intra inauntru. fa un drum mediu de lung pe alte drumuri de cat romanesti.si nu o sa ti se mai para urat.desi dpdv strict estetic este mult mai reusit nou seria 7.
    2 1
  • raaul
    vai ce corect am scris.... mediu ca lungime ; decat.:P
    2 0
  • absurditate
    Probabil că ziaristii au primit masini mai tunate de la alte firme concurente.
    2 0
  • Phenom
    Mda
    Mda... In 90% din cazuri lista asta e corecta. Degeaba se streseaza unii pe aici.
    2 0
  • Dr Felix
    IN GENERAL NU SUNT DE ACORD...
    ...CU AMERICANII DAR ACUM LE DAU DREPTATE. SINCER, MA GANDEAM CA SUNT EU CU PROBLEME CA NU-MI PLACE TOYOTA PRIUS SAU WV BETLE ;-)
    1 0
  • ...
    Defapt Beetle e chiar dragut...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru