Final de carieră pentru Chrysler PT Cruiser

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 10.07.2010
Modelul Chrysler PT Cruiser a ajuns la sfârşitul carierei. Ultimul exemplar al modelului american a părăsit uzina din Mexic la finalul acestei săptămâni.

După zece ani de la lansare, modelul Chrysler PT Cruiser a ajuns la finalul carierei. La sfârşitul acestei săptămâni, pe porţile uzinei din Mexic, a păşit ultimul exemplar al iconicului model american. La lansarea sa pe piaţă, în anul 2000, PT Cruiser a fost privit ca un model nonconformist care îmbina stilul retro cu cel modern.

În primii ani de existenţă acesta s-a bucurat de un mare succes, constructorul american neputând ţine pasul cu comenzile primite. Lipsa de interes arătată de oficialii companiei a facut insa ca PT Cruiser sa intre în declin. Dacă la începutul carierei Chrysler PT Cruiser era produs în 145.000 de unităţi anual, în 2009 doar 18.000 de exemplare au părăsit poarta uzinei din Mexic.

Aripile umflate, capota puţin oblică şi uşile înalte au reprezentat atuurile lui PT Cruiser. Modelul american a fost catalogat drept o simbioză între maşinile contemporane şi limuzinele anilor '30. Chrysler mai are pe stoc 5.700 de exemplare PT Cruiser şi până acum a reuşit să vândă aproximativ 1.000 de unităţi lunar.

"Deoarece constructorul american a produs numeroase modele PT Cruiser, cu siguranţă acesta nu va atrage atenţia colecţionarilor", a declarat Dave Kinney, autorul unui ghid al maşinilor clasice.

Via | msnbc

Comentarii (2)

  • bine ca au retras-o ca era al naibii de urata!!!
    6 2
  • de-acord cu ME. Nu am vazut masina mai urata
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru