Chrysler renunta la legendarul motor HEMI

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.01.2008
Grupul Chrysler a anuntat ca celebrul motor V8 HEMI nu mai reprezinta o alternativa de viitor.

Esential

1950 este anul in care Chrysler a dezvoltat primul motor HEMI, care a devenit celebru in SUA.

Dupa ce Cadillac a anuntat ca va renunta la programul V8, Chrysler da o noua lovitura iubitorilor de motoare puternice anuntand ca legendarul propulsor HEMI nu va mai face parte din planurile de viitor ale companiei.

Cresterea pretului la petrol si noile norme de poluare sunt principalele cauze pentru care Chrysler a luat decizia sa renunte la HEMI V8. Jim Press, unul dintre presedintii Chrysler a afirmat: „HEMI nu mai este un motor de viitor. Tinerii de astazi nu mai asociaza numele HEMI cu performanta. HEMI a aparut in anii '50 si si-a trait epoca de aur in anii '60-70 in perioada de glorie a muscle-car-urilor”.

Chrysler cauta alternative ecologice pentru viitoarele propulsoare, studiind versiuni performante de motoare electrice si hibride. Recent Dodge a prezentat conceptul ZEO , care este propulsat de un motor electric de 268 CP capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde.

Taguri: Chrysler, HEMI

Comentarii (1)

  • george
    I-AUZI BRAU...
    ...se trezira americanii...performanta nu inseamna numai motor V8...de fapt, performanta nu inseamna numai motor...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru