Chrysler si Lancia vor imparti platforme in viitorul apropiat

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.10.2009
Pe viitor, Chrysler si Lancia vor crea modele pe platforme comune. Pentru a asigura acest lucru, presedintele marcii Lancia a fost numit si sef al marcii Chrysler.

Alianta dintre Grupul Fiat si corporatia Chrysler va duce la impartirea de plaftorme intre numeroase modele create de cei doi producatori de automobile. Astfel, italienii de la Lancia vor imparti plaforme cu cei de la Fiat, urmand sa construiasca impreuna hatchback-uri si berline. Presedintele Lancia, Olivier Francois, a fost desemnat de catre Sergio Marchionne sa conduca si marca Chrysler. Olivier Francois este in continuare presedintele marcii Lancia si va ramane directorul de marketing al marcilor Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional si Lancia. Totodata, acesta va ajuta la coordonarea strategiei globale de marketing pentru marcile Chrysler, Jeep, Dodge si Dodge Ram.

In viitorul apropiat, Chrysler si Lancia vor imparti aceeasi retea de distributie din Europa si vor crea produse pe aceleasi platforme. Lancia ar putea crea un inlocuitor pentru Thesis bazat pe viitorul Chrysler 300. Pentru moment, data lansarii viitorului Thesis este necunoscuta, dar acesta nu este singurul model care va fi creat in urma acestei colaborari.

Lancia ar putea primi si un model derivat din Chrysler Sebring, pe cand americanii de la Chrysler ar putea crea un model bazat pe viitorul Ypsilon.

Toate aceste demersuri au rolul de a ridica marca Chrysler la un nivel extrem de apropiat de cel la care este Cadillac, cu speranta de a depasi acest nivel pe viitor. Lancia isi va pastra aceeasi incadrare pe piata. In perioada 2005-2008, Lancia a vandut annual circa 110.000 unitati. In primele opt luni ale acestui an, Lancia a vandut 79.683 unitati, un nivel similar cu cel al anului trecut, in timp ce piata a scazut cu 6.6 procente.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru