Chrysler va produce in SUA motorul Fiat 1.4 Multiair

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 18.12.2009
Sergio Marchionne a anuntat astazi o investitie de 179 de milioane de dolari in cadrul unei uzine Chrysler, care ar urma sa demareze productia motorului Fiat 1.4 Multiair, destinat micului 500.

Fiat continua politica de expansiune pe teritoriul Statelor Unite. Sergio Marchionne, administratorul delegat al italienilor si americanilor, a declarat intr-o conferinta de presa organizata recent ca a aprobat, impreuna cu guvernatorul din Michigan, Jennifer Granholm, productia motorului 1.4 Multiair in cadrul uzinei din Dundee.

Astfel, Chrysler va investi o suma totala de 179 de milioane de dolari pentru pregatirea productiei noului propulsor pe benzina in cadrul fabricii americane. Modificarea liniei de productie in cadrul uzinei din Dundee va crea 573 de locuri de munca, o initiativa aplaudata de presedintii sindicatelor americane.

Uzina din Michigan, recunoscuta dupa abrevierea GEMA (Global Engine Manufacturing Alliance), va pregati astfel terenul pentru lansarea micului 500 pe piata din Statele Unite, la inceputul anului 2011. Modelul de clasa mini va fi asamblat in cadrul uzinei Chrysler din Mexic.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru