Circuitul Mugello, vopsit în culorile tricolorului Italiei

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 25.06.2011
Pentru a sărbători 150 de ani de la Unirea Italiei, circuitul de la Mugello a fost vopsit în culorile steagului naţional.

Anul acesta, se împlinesc 150 de ani de la înfăptuirea Italiei moderne, iar pentru a sărbători cum se cuvine acest eveniment, circuitul Mugello a fost vopsit în culorile steagului naţional. Construcţia din apropierea Florenţei este deţinută de echipa de Formula 1 Scuderia Ferrari şi până anul acesta, circuitul a fost vopsit în galben şi roşu, culorile oficiale Ferrari.

Pe suprafaţa de la Mugello se desfăşoară anual Marele Premiu al Italiei la Motociclism viteză. Circuitul italian măsoară 5.245 de kilometri, are 15 viraje şi o singură linie dreaptă. Apariţia acestui circuit a reprezentat o necesitate pentru italieni întrucât, între anii 1919 şi 1969 Marele Premiu de la Mugello se desfăşura pe străzile oraşului din Cizmă şi măsura 66.2 kilometri.

 Circuitul italian a fost construit în 1973 şi a fost dat în folosinţă în 1974. "După 20 de ani în care circuitul de la Mugello a fost vopsit în roşu şi galben, culorile oficiale Ferrari, ne-am decis să onorăm italienii în acest an atât de important", a declarat Paoli Poli.

Noul look al circuitului italian va putea fi admirat pe 3 iulie, zi în care se va desfăşura Marele Premiu al Italiei la Motociclism Viteză.

Via | UnicaStrada

Comentarii (1)

  • Idee...
    O idee foarte buna, ar trebui si in Bucuresti schimbate bordurile de pe strazi cu unele colorate in culorile nationale... (Videanu, sa dai comision pentru pont) :P
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru