Citroen C-Elysée, noua berlină compactă pentru piaţa europeană

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.06.2012
Odată cu prezentarea lui C4 L, Citroen a publicat şi primele imagini oficiale ale lui C-Elysée, o altă berlină compactă din gama constructorului francez. Elysée debutează pe piaţa din România în ultimul sfert al anului curent.

Citroen C-Elysée a fost prezentat astăzi pe internet. Berlina compactă reprezintă versiunea Citroen a lui Peugeot 301 şi va fi comercilizată pe piaţa din Europa. Modelul încearcă să răspundă la nevoia clienţilor de a achiziţiona un sedan accesibil şi atrăgător. Designerii lui C-Elysée au plecat de la zero cu scopul de a crea o caroserie în trei volume, care să fie cât se poate de elegantă şi de echilibrată din punct de vedere estetic. Importatorul Citroen în România a confirmat deja disponibilitatea acestui model pe piaţa internă, lansarea lui C-Elysée urmând să aibă loc în ultimul sfert al anului curent.

Gama de motorizări a lui C-Elysée include doar trei unităţi, două unităţi pe beinză şi un diesel. Cel mai mic motor pe benzină din gamă, VTi 72, are 72 CP şi 110 Nm şi promite un consum de 5 litri la sută. Unitatea este cu 22% mai economică decât propulsorul 1.4i pe care îl înlocuieşte. Clienţii care aleg un C-Elysée în compania motorului VTi 72 pot opta fie pentru o transmisie manuală, fie pentru o automată cu cinci trepte.

Cel mai puternic motor din gama C-Elysée este VTi 115, oferit atât cu o transmisie manuală, cât şi cu o transmisie automată. Gama C-Elysée include şi un diesel în ofertă, un HDi de 92 CP, care are deja şase milioane de exemplare produse şi se mândreşte cu un consum mediu de 4.1 litri la sută.

Noul C-Elysée are o lungime de 4.43 metri, o lăţime de 1.7 metri şi o înălţime de 1.47 metri. Modelul francez se mândreşte cu cel mai mare ampatament din segmentul berlinelor compacte vândute în Europa, 2.65 metri. Cei de la Citroen anunţă un volum al portbagajului de 506 litri şi spaţiu impresionant pentru genunchii pasagerilor din spate. În funcţie de piaţa pe care va fi oferit, noul C-Elysée va fi echipat cu aer condiţionat cu afişaj digital, senzori de parcare spate, pilot automat/limitator de viteză, radio-cd cu MP3 şi conectivitate Bluetooth. Unele pieţe vor putea comanda elemente precum parbriz încălzit, climatizare cu răcire rapidă, navigaţie cu ecran tactil, cameră video pentru marşarier şi acces fără cheie.

Citroen susţine că noul C-Elysée a fost creat pentru a rezista trecerii timpului şi a kilometrilor, fiind gândit pentru cele mai slabe drumuri din Europa şi ranforsat cu protecţie suplimentară sub caroerie. Totodată, modelul are o gardă la sol mărită şi o serie de ataşamente pozitive pe caroserie pentru a asigura rezistenţa în timp.

Modelul a fost conceput în Franţa şi prototipurile sale au parcurs deja patru milioane de kilometri în cadrul testelor premergătoare lansării. În funcţie de piaţa pe care va fi oferit, Citroen C-Elysée va fi oferit cu ABS, ESP şi până la şase airbag-uri.

Via | Citroen

Comentarii (3)

  • motorizare slaba, design OK, dar e de preferat designului "conservator, corect si plin de respect pentru clienti" a lui wv si skoda.

    logan incepe sa aiba concurenti seriosi pe piata
    12 24
  • @gelu
    Logan nu este in aceeasi zona de pret ca acest Citroen/Peugeot
    Mai bine zis, Octavia Tour, Octavia 3 si Renault Fluence incep sa aiba concurenta seriosa.

    On topic, arata mai bine ca 301 si sa speram ca isi va merita cei 15.000 euro care ii dai pe ea.
    11 4
  • Motorizarea il dispune in aceeasi categorie cu loganul. Iar loganul, pe langa o noua abordare a designului sunt sigur ca va bifa "pozitiv" si la pret.

    motorizare maxima de 115CP? e de rasu' curcilor. 72CP nici macar loganul cel chel nu-i avea, cei 75 de cai mai mult parand niste gloabe care trageau cu greu o masina mai usoara decat pare sa fie acest "C".

    Sa zicem ca va fi asa cum zici tu.....
    16 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru