Citroen C5 primeste motorul pe benzina de 1.6 litri

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.10.2009
Citroen va introduce in gama modelului C5 motorul pe benzina de 1.6 litri VTi, capabil sa livreze 120 si 150 de cai putere. Unitatea cu patru cilindri va inlocui actualele propulsoare de 1.8 si 2.0 litri.

Esential

150 de cai putere dezvolta versiunea de varf a motorului de 1.6 litri VTi

Citroen se supune tendintei actuale de reducere a capacitatii motoarelor si introduce treptat in gama sa unitati pe benzina mai performante. Actualul C5, modelul cu care francezii spera sa dea lovitura in clasa medie, va primi cel mai probabil si el noua generatie de motorizari pana la sfarsitul acestui an.

Actualele propulsoare de 1.8 si 2.0 litri pe benzina, capabile sa ofere 125, respectiv 140 de cai putere, vor lasa loc mult mai performantului motor de 1.6 litri VTi. Acesta din urma va respecta normele de poluare Euro 5 si va fi disponibil in doua versiuni, una aspirata normal si una supraalimentata.

Unitatea cu patru cilindri va oferi clientilor Citroen in varianta de baza 120 de cai putere si 160 de Nm, in timp ce versiunea supraalimentata va livra 150 de cai putere si 240 de Nm. In acest moment, noua generatie de motoare pe benzina se regaseste in toata gama C4, pe noua generatie C3 si pe C3 Picasso, oferind emisii de CO2 foarte scazute si un consum imbunatatit.

Ramane de vazut daca Citroen intentioneaza sa inlocuiasca si celelalte motorizari.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • @Mircea Mester site dvs se poate sponsoriza/cumpara actiuni? Trebuie vb cu I-Media?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru