Citroen Lacoste va intra în producţie în trei ani

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Conceptul Citroen Lacoste va fi introdus în producţie până în 2013, dar va pierde pe drum acoperişul gonflabil.

Oficialii Citroen au anunţat că versiunea de producţie a conceptului Lacoste va debuta până în 2013. Spre deosebire de conceptul avangardist, versiunea de producţie a lui Lacoste nu va fi un model cabrio. Citroen Lacoste va fi realizat pe platforma lui Peugeot BB1, care provine la rândul său de la Mitsubishi i-MiEV. În comparaţie cu platforma lui i-MiEV, cea a lui Lacoste va fi mai scurtă şi mai lată, dar nu există alte informaţii în acest moment.

Producţia lui Lacoste va avea loc la fabrica din Rennes ( Franţa) sau la fabrica din Vigo (Spania). Fabrica din Rennes este responsabilă în acest moment de producţia lui Citroen C6 şi Peugeot 407 Coupe. Modelul Lacoste nu şi-a anunţat încă intenţiile pe piaţă, dar ne aşteptăm ca acesta să fie orientat spre segmentul premium şi să păstreze design-ul avangardist. Cei de la Citroen au specificat faptul că multe dintre elementele prezente pe Lacoste vor apărea şi pe modelul de serie, singurul element exclus din start fiind acoperişul gonflabil.

Peugeot şi Citroen vor dezvolta versiuni proprii ale lui Mitsubishi ASX, ambele modele urmând să debuteze în 2012. Colaborarea dintre PSA şi Mitsubishi va fi extinsă la nivelul vehiculelor electrice şi al hibrizilor, precum şi în ceea ce priveşte împărţirea motoarelor.

Nu este clar dacă Mitsubishi va prelua unităţi diesel de la PSA sau dacă va dezvolta propriile sale motoare.

Via | Autocar 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru