Citroen Traction Avant implineste 75 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.08.2009
Citroen aniverseaza 75 de ani de la lansarea modelului Traction Avant. Acesta a fost primul Citroen cu o caroserie autoportanta si primul model din clasa sa echipat cu o suspensie fata independenta si tractiune fata.

Unul dintre cele mai longevive modele Citroen, Traction Avant, implineste 75 de ani. Muzeul de Tehnica din Sinsheim va organiza o serie de evenimente pentru a sarbatori cum se cuvine aniversarea acestui model legendar. Ceea ce este cu adevarat interesant la Citroen Traction Avant este faptul ca a fost produs din 1934 pana in 1957 in aceeasi configuratie tehnica si aceeasi forma, lucru rar intalnit, chiar si pentru acea vreme.

La vremea sa, modelul Traction Avant a fost considerat un model revolutionar, deoarece beneficia de o caroserie autoportanta si avea o suspensie fata independenta. Franele lui Citroen Traction Avant erau asistate hidraulic, iar modelul era echipat, asa cum spune si numele, cu tractiune fata. Motorul acestui model avea o cilindree de 1.303 centimetri cubi si dezvolta 32 CP, iar ulterior a fost echipat cu o unitate de 1.529 centimetri cubi, care oferea 35 CP. Pe langa cele doua motoare, Citroen oferea si un motor de 1.911 cmc, care dezvolta 46 CP. In anul 1938, Citroen Traction Avant a primit un motor de 2.867 centimetri cubi, care dezvolta 77 CP si putea sa atinga 130 km/h.

Via | Zercustoms

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    La multi ani batrane urs!
    3 2
  • vechi vs nou
    Daca ma uit la cei 35 CP si apoi la ceea ce avem azi 90-120-150 CP, nu gresesc mult daca spun ca noi conducem masini sport , comparativ vorbind .
    Progresul e urias si la motorizari si la siguranta ,MAI trebuie sa evolueze doar soferii spre civilizatie , respect,prudenta .
    4 0
  • La Multi Ani! :)
    O masina superba si rapida. Nu mi-a venit sa cred cat este de rapida! Prin cercurile iubitorilor de masini de epoca se spune ca acest Citroen era considerat pe vremea lui a fi masina favorita a spargatorilor, datorita vitezei si manevrabilitatii sale.

    E intotdeauna o placere sa o intalnesc pe strazi.
    3 0
  • MARIAN
    Arras
    Acest eveniment a fost marcat de "Asociaţia Internatională a Cluburilor Citroen (ACI)" la Arras prin evenimentul "75 de ore pentru 75 de ani de Trcation Avant":
    http://www.flickr.com/photos/traction_avant/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru