Citroen va folosi motoarele BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.02.2008
Asemeni partenerilor de la Peugeot si Citroen va imprumuta propulsoarele produse de BMW.

Constructorul german BMW este recunoscut in special pentru motoarele performante, folosite in prezent si de francezii de la Peugeot. Se pare insa ca propulsoarele germane vor fi folosite si de Citroen, care ar urma sa echipeze viitoarele sale modele cu unitati in patru cilindri.

Francezii vor folosi versiuni supraalimentate sau aspirate normal cu capacitati cuprinse intre 1.4 si 1.6 litri, echipate cu injectie directa si sistem de control variabil al valvelor. Cel mai probabil, primul model francez care va primi gama de motorizari BMW va fi noul C5, prezentat in luna octombrie a anului trecut. Folosite si pe modelele MINI, propulsoarele constructorului bavarez dezvolta 120, 150 si 170 de cai putere.

Se pare ca principalul motiv pentru care brandul francez a apelat la motoarele BMW este unul mult mai important, acela de a profita de tehnologia Efficient-Dynamics si sistemul start-stop. Citroen doreste astfel sa implementeze tehnologia germana in interiorul intregii sale game de modele.

In prezent, Peugeot foloseste gama de motoare BMW pe actualele generatii ale modelelor 207 si 308.

via | MotorAuthority

Taguri: 207, 308, BMW, C5, Citroen, Mini, Peugeot

Comentarii (6)

  • pacat ca motoarele sunt dezvoltate impreuna de psa si bmw...nu sunt facute numai de bmw.
    0 0
  • subscriu
    doi
    asa e, motoarele sunt facute in colaborare..
    0 0
  • Un priceput
    Citroen cu motor de BMW
    Pentru cei avizati este demult cunoscut ca Citroen C2, C3 si C4 folosesc propulsoare BMW. Evident ca nevoia de distribui motoarele BMW catre grupul PSA este nascuta din nevoia de a atinge un volum de productie care sa asigure profitabilitate. Vanzarile cantitativ mici ale BMW ar pune presiune pe pretul motoarelor sale, astfel ca o solutie de a diminua costurile de productie este de a vinde motoarele catre alte marci. Astfel se poate spune ca Citroen este un BMW cu stil.
    0 0
  • marius
    citroen asemenea citroen
    Cum vine asta citroen asemenea partenerilor Peugeot CITROEN????
    0 0
  • ce vrajeala
    povesti pentru copii...acum adevarul:BMW foloseste motoare diesel de origine Peugeot. Motoarele de 1,4 si 1,6 de pe Mini sunt de productie tot Peugeot. Citroen are motoare HDI, productie PSA, iar motoarele pe benzina sunt pe platforma celor Fiat. BMW unde intra in povestea asta?
    0 0
  • IONUT
    ESTI CU VACA IONUT..VEZI CA LOGANUL TAU E MAI DESTEPT..ARE MOTOR DE SCUTER
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru