Civic Type-R Mugen va fi disponibil in Europa in 20 de exemplare

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.10.2009
Honda Civic Type-R in versiune Mugen si cu 240 de cai sub capota va putea fi cumparata si in Europa. Din pacate pentru fani, doar intr-o editie limitata.

Esential

240 de cai este puterea maxima dezvoltata de versiunea Civic Type-R Mugen.

Dupa ce a lansat un prototip Civic Type R Mugen de 240 CP in Marea Britanie, Honda a ajuns la concluzia ca reactiile pozitive ale pietei merita satisfacute cu o editie limitata a modelului sau. Vorbim de 20 de exemplare care vor fi fabricate de constructorul nipon la uzina sa din Northampton, Marea Britanie.

Honda Civic Type-R Mugen dispune de acelasi motor I-VTEC de 2.0 litri de pe versiunea normala Type R, diferenta fiind facuta de implicarea inginerilor tunerului de casa Honda in modificarea potentialului unitatii pe benzina. Astfel, in loc de 201 CP, noul model vine cu o imbunatatire de 20% a puterii maxime dezvoltate. Cuplul creste si el cu 10%, atingand acum 215 Nm la 6250 rpm. Tractiunea ramane pe puntea fata, fiind transmisa printr-un diferential autoblocant. Modificat de Mugen, Type-R ajunge acum in 6 secunde de la 0 la 100 km/h si atinge o viteza maxima de 241 km/h.

Diferentele nu se reduc la modificarea unitatii electronice de control a motorului, acestea vizand si suspensiile si franele, ambele imbunatatite.

Jantele utilizate pe versiunea speciala Type-R au fiecare 7.85 de kilograme, scaderea masei acestora in raport cu versiunea de serie fiind de 32%.

La capitolul estetic, modificarile vizeaza aparitia logo-ului Mugen din fibra de carbon pe grila frontala, montarea unui eleron enorm agresiv in partea posterioara si o nuanta alba specifica lucrarilor semnate de Mugen.

via | Honda

Comentarii (25)

  • george
    EXCLUSIVISM SAU REALISM?
    Astia copiaza reteta Lamborghini sau doar sunt realisti si-si dau seama ca nu se vor vinde mai multe? Ar fi totusi o contradictie: daca reactiile sunt pozitive, poate ca n-ar strica sa fie mai multe...evident, daca nu va trebui sa vinzi cocaina cu roaba ca sa-ti cumperi una...
    6 11
  • Automarketro
    Ce design ciudat are
    4 10
  • Sunteti varza.
    10 2
  • Range Rover Sport
    Nici o stire despre faceliftul RangeRover Sport?

    The new 2010 Range Rover Sport has an updated exterior, giving it an even more sculpted and athletic presence. In addition, the interior has been totally redesigned. While retaining the ambience of a sporty cockpit, the use of premium materials, meticulously crafted, has created an air of unadulterated luxury.

    There’s now a choice of two new, highly advanced engines – one naturally aspirated, one supercharged – that deliver increased power, greater efficiency and lower CO2 emissions compared to the previous models. These powertrains, together with a wealth of intuitive new technologies such as Adaptive Dynamics, improve the vehicle’s performance and handling.

    In order that nothing stands between you and this sought after vehicle, we have Advanced Payment Plan offers, which give you an outstanding opportunity to own the new 2010 Range Rover Sport. Choose from two attractive options: two payments, two years apart 0% APR typical*, with an initial payment of 55-60%. Alternatively, choose monthly payments at 5.9% APR typical. *

    You can view more details and fresh images of this exciting new vehicle at our recently updated website.

    Yours Sincerely,

    Anthony Bradbury
    Marketing Director
    Land Rover UK
    0 8
  • @me
    My bad, acum am vazut articolul.
    1 0
  • george
    REALLY?
    @ bbb

    Spune-ne tu atunci cum sta treaba cu editia asta limitata la 20 de bucati de parca ar fi Ferarri Enzo. Si daca tot esti asa de bine informat, poate ne spui cat "coasta" Civicul asta tunat ca un Audi A3 de "baetii" priceputi...
    2 7
  • acidutza
    Ticutza...
    Neica....nu-s cam multe??? Pentru Ieropa asta asa de mica....si insignifianta??? Marii strategi Honda nu dau importanta cele mai mari piete de hothatch-uri din lume!!! Departamentul Marketing OUT!!!
    2 3
  • Tocmai ca nu este enzo ferarri este The Honda.
    Adica ceea ce niciodata nu vor fi tortele ferarri.
    Si in legatura cu pretul "Calitatea costa" si nu sari iarasi cu vrajeli cu bascule si alte minuni inventate de mecanicul din imaginatia ta. Las-o balta si daca nu iti place honda nu mai citi articolele ce implica aceasta marca de masina si limiteazate la Vag-inele tale.
    9 2
  • Bravo
    Bine zis, bbb.
    6 1
  • Rodallega
    Honda
    Motorul de pe aceasta Honda este cel care detine recordul mondial la putere/litru de cilindree aspirat..... si e unul din cele mai bune motoare din lume....daca nu e chiar cel mai bun:P....aparaut in 1999 pe S2000...pana si anul acesta a fost al 6lea in topul motoarelor din categoria respectiva(in prealabil a fost votat din 2000-2004 cel mai bun la categ 1.8-2)....pe langa noile si "performantele" motoare nemtesti
    5 2
  • daaa, honda e cel mai tare producator auto, ei au inventat cam tot la un automobil, ei produc cele mai rapide sedanuri si supercaruri din lume, ei au inventat cam tot ce misca, ferrari e un nimic pe langa gigantul honda, yeah... right!
    doar vtec aveti in cap, cuplu cat un blender... pfff, daca nu v-as vedea cum va ambalati cand vorbiti de honda as mai zice, dar fanii masinilor japoneze sunt tot timpul activati, sa ne explice ei noua ca cine isi cumpara altceva decat o japoneza e prost
    2 9
  • oameni frustrati
    Fiecare isi cumpara masina dupa gusturi si posibilitati; eu nu iau apararea masinilor japoneze, doar ca detin doua acum, dar am avut eurpone (din grupul VW) si m-au cam dezamagit: multi bani pentru praf in ochi. Dar asta e doar parerea mea si asa ar trebuie sa va exprimati si voi, vezi: george, bbb si multi altii care deranjati campul vizual pe aici.
    Cu respect
    7 2
  • george
    O "S-A M-A" REZUM LA VAG-INELE MELE
    @ bbb

    NEVER SAY NEVER, NEVER SAY FOREVER! Teoretic, Honda ar putea sa ajunga orice, oricand. Ma rog, cu noul manager, ar sanse enorme sa ajunga la cimitir...

    Nu sunt eu fan Ferarri dar ACUM, Honda n-are cum sa fie precum Ferarri, in ciuda problemelor pe care Ferarri le are cu incendiile.

    Mecanicul care mi-a zis despre treaba cu basculele este fratele meu. Care se pricepe chiar bine la chestiile astea.

    Cine ti-a zis ca nu-mi place Honda? Nu-mi plac anumite chestii pe care le face si pe care le critic, zic eu, destul de pertinent. Mai putin pertinent va critic pe voi astia care sunteti fanatizati si spalati pe creier ca niste SS-isti. Intre cele 2 aspecte este o diferenta cat China cu tot cu Taiwan si Hong Kong.

    PS. Apreciez subtilitatea si eleganta exprimarii tale. Se vede ca ai facut carte multa si mai ai si aptitudini innascute...

    @ cris

    Inainte de a spune prostii si de a-mi da mie lectii, am rugamintea sa citesti posturile mele si sa le analizezi cu minim de bun simt. Te astept dupa aceea cu o parere echilibrata si pertinenta.
    0 1
  • @george
    Eu nu caut sa intru in polemica cu nimeni, dar tu cam deranjezi cu posturile tale si nu mai incerca sa te dai rotund ca nu tine figura. Daca ai fi fost atat de inteligent precum vrei sa arati nu mi-ai fi rasp la post pt k acolo scrie clar: "DAR ASTA E DOAR PAREREA MEA", daca stii ce inseamna aceasta propozitie atunci respect-o, cum si eu ti-am respectat posturile in care te-ai referit strict la stire (cam putine din cate imi amintesc eu). Sa nu crezi ca vei schimba lumea sau mentalitatea cuiva daca il ataci si ii spui tu cum sa faca.
    Ai interpretat gresit tot ceea ce-am scris si imi dau seama ca ai facut-o doar pt a cauta scandal, dar iti spun ca la mine nu tin copilariile astea si nici nu ti-ai gasit omul potrivit. Eu nu caut sa-ti dau lectii, ci sa te fac sa te mai calmezi cu aciditatea asta pe care o ai pt k esti deranjant, in cele mai multe cazuri, oricata dreptate sau nedreptate ai avea.
    Cu respect.
    1 0
  • george
    YEAH, RIGHT...
    @ cris

    “Eu nu caut sa intru in polemica cu nimeni”
    Nu stiu ce cauti dar exact asta ai reusit cu ceea ce ai spus…Daca n-o fi asa, atunci esti de o aroganta care il face pana si pe Basescu sa para umil...

    “dar tu cam deranjezi cu posturile tale si nu mai incerca sa te dai rotund ca nu tine figura.”
    Te deranjeaza pe tine? Daca gresesc cu ceva, contrazice-ma! La subiect. Daca nu, treci la comentariul urmator...

    “Daca ai fi fost atat de inteligent precum vrei sa arati nu mi-ai fi rasp la post pt k acolo scrie clar: "DAR ASTA E DOAR PAREREA MEA", daca stii ce inseamna aceasta propozitie atunci respect-o”
    Ai baut apa dupa BRR? Termina cu manipularile astea grosolane. Toti ne exprimam niste pareri aici, nu esti singurul in aceasta situatie. Crezi ca daca pui eticheta de “parere personala” pe o gugumanie sau pe o obraznicie, ai rezolvat toate problemele? Daca stii limba romana macar la nivel de clasa a 3-a, atunci nu te astepta sa te laud dupa asemenea formulari.

    “cum si eu ti-am respectat posturile in care te-ai referit strict la stire (cam putine din cate imi amintesc eu).”
    M-ai respectat de m-ai rupt...M-ai bagat in aceeasi oala cu "bbb"...Sa-ti fie rusine cu respectul tau cu tot...
    Toate comentariile initiale pe care le postez sunt pe subiect. Cele ulterioare o mai iau si off-topic dar asta fiindca raspund unora si altora. Exact ca in cazul de fata…
    BTW, tu vorbesti de posturi off-topic? Tie nu ti se pare ca esti un pic pe langa subiect acum?

    “Sa nu crezi ca vei schimba lumea sau mentalitatea cuiva daca il ataci si ii spui tu cum sa faca.”
    Cand eram tanar mai umblam cu cutitu` si cu furculita dupa avioane dar am renuntat ca m-a lovit foamea. Din pacate, mentalitatile se schimba extrem de greu spre deloc fiindca ori unii oameni sunt prosti de se calca singuri pe picioare, ori detergentul folosit la spalarea creierului a fost de foarte buna calitate…Singurele lucruri pe care le mai vreau acum e ca lumea sa nu dea cu ranga la intamplare si sa nu ma calce pe bombeuri cu bocancii. Lumea poate sa creada ce vrea dar sa nu spuna gugumanii…

    ”Ai interpretat gresit tot ceea ce-am scris si imi dau seama ca ai facut-o doar pt a cauta scandal, dar iti spun ca la mine nu tin copilariile astea si nici nu ti-ai gasit omul potrivit.”
    Zi concret unde am interpretat gresit. Daca nu, du-te dupa niste tigari.

    “Eu nu caut sa-ti dau lectii”
    Atunci vezi-ti de treaba.

    “ci sa te fac sa te mai calmezi cu aciditatea asta pe care o ai pt k esti deranjant,”
    “Aciditatea asta pe care o am” este dedicata oamenilor care o merita. Daca te-ai fi uitat cui am raspuns eu in felul asta, mergeai pe burta acum...

    “in cele mai multe cazuri, oricata dreptate sau nedreptate ai avea.”
    Ce formula nefericita...

    ”Cu respect.”
    Asta nu prea are ce sa caute aici. Daca ma respecti cu adevarat, nu ma iei la impins vagoane nitam-nisam...
    0 1
  • @george
    "Prietene", vad ca ma confunzi si o iei pe aratura sau ai nevoie de ceva medicamente. Vezi ca, pana acum, eu nu te-am jignit sau trimis la scoala pt ca nu-mi permit, de obicei, sa fac afirmatii despre oamenii care nu-i cunosc destul de bine. Mai scuteste-ma cu ideile tale semidocte despre cat de inteligent sunt eu si cat de fraieri sunt restul; nu stiam ca trebuie sa ma exprim si literar ca sa pot scrie pe un forum despre masini (sa stii ca n-am nevoie de laudele nimanui cu atat mai mult a celor venite din partea mea), iar faptul ca te-ai legat de nimicuri arata clar ce fel de om esti (daca nu stii raspunsul, priveste in oglinda).
    Daca vrei sa te contrazic, cu cea mai mare placere o fac pt k eu am motive sa compar masinile din grupul VAG cu cele japoneze, pe cand persoana ta n-a mers cu altceva decat cu skoda 1.9 tdi. Si nu-mi vinde mie gogosi ca fratele tau se pricepe, daca e la fel ca tine e clar ce pertinenta e si parerea lui.
    Ai dreptate ca m-am adresat pe langa subiect, am uitat sa precizez "de obicei nu intra in polemica", dar de mult ma calci pe nervi cu posturile tale, asa ca a trebuit sa fac si agricultura.
    Nu ma duc dupa tigari ca pentru asta se nasc oameni ca tine.
    Nu ma trimite tu pe mine la scoala ca asta nu e concurs de cate diplome are fiecare (s-ar putea sa-l pierzi), eu am incercat sa-ti adresez o rugaminte, dar tu ai scos cuvintele din context ceea ce denota multe despre caracterul tau.
    P.S. Imi cer scuze daca te-am jignit, de fapt de ce oare imi cer scuze ca doar am spus adevarul: E plina tara de IDIOTI dornici de afirmare, ascunsi in fata unui monitor.
    Sa fii sanatos.
    1 0
  • george
    PACAT DE CARTE...
    @ cris

    NU, NU, NU! Nu te confund deloc. Am deja senzatia ca suferi de mania persecutiei. Si uite de ce:
    - in primul rand, nu vorbesti la concret. Doar faci valuri…
    - nu m-ai jignit? Bine ai venit pe planeta Pamant!...Sintagma “oameni frustrati” iti spune ceva? Sau “asa ar trebuie sa va exprimati si voi, vezi: george, bbb si multi altii care deranjati campul vizual pe aici”? Daca astea nu ti se par jigniri, inseamna ca lucrezi cu standarde duble/multiple. Tu mi te adresezi direct cu astfel de sintagme si nu le consideri jignitoare in schimb comentariile mele adresate altora "te calca pe nervi"...
    - nu am cerut nimanui sa faca cenaclu literar pe acest site. Le-am cerut doar sa nu spuna prostii si sa scrie CORECT GRAMATICAL si asta NUMAI DACA pretind ca sunt FOARTE DESTEPTI SAU CA AU FACUT FOARTE MULTA CARTE. Mai mult ca sigur ca n-o sa intelegi ce am vrut sa spun...
    - te lauzi singur? Esti tare...
    - de unde stii tu ce masina am si cu ce masini am mai mers?...acum am o Skoda 2.0 TDI, nu 1.9 TDI. Si am mai mers cu masini de nu le mai tin minte numarul...Multe si de multe feluri...
    - concurs de diplome cu “Imi cer scuze daca te-am jignit, de fapt de ce oare imi cer scuze ca doar am spus adevarul: E plina tara de IDIOTI dornici de afirmare, ascunsi in fata unui monitor.”? You`re a sitting duck...

    - am scos cuvintele din context? Unde si in ce fel s-a schimbat situatia?
    0 0
  • BINE TE-AM GASIT
    @george
    Ultimul tau paragraf ar trebui sa te puna pe ganduri (doar stii la ce m-am referit la propozitia cu "lauda"), dar n-are rost sa ma scuz in fata unui om care are impresia ca stie multe, dar de fapt culege capsuni prin spania. Daca vrei sa facem concurs de gramatica, oricand si cu cea mai mare placere, desi o sa-ti fie cam greu si sa pui capsunile in ladita si sa te gandesti la ce replica sa-mi scrii, ca sa pari cel mai tare din parcare.
    Vrei ceva concret: DACA EU SUFAR DE MANIA PERSECUTIEI INSEAMANA CA S-AU CAM STRICAT OGLINZILE PRIN ROMANIA, IAR DACA TE-AI SIMTIT JIGNIT INSEAMNA CA ESTI FRUSTRAT.
    P.S. Oricat ai incerca si orice ai scrie tot o sa ti le intorc. Si stii de ce? Pt ca in Romania chiar exista oameni care tie iti dau stingerea.
    0 0
  • george
    GREU M-AI MAI GASIT
    @ cris

    Ma pune pe ganduri faptul ca unii ca tine umbla liberi prin tarisoara asta si probabil ca au si permis de conducere…Asta deja ma ingrijoreaza, fiindca masina mea nu are suficienta tabla ca sa ma scape de vreunii din astia scapati pe sosele ca porcu-n tarate...Am renuntat de mult la ideea ca imi vor plati mie pensia...acum ma declar multumit daca nu se impiedica de mine...

    Analfabet nu esti insa nici atat de bun nu esti incat sa te lauzi ca esti mare expert in gramatica. Daca nu te laudai cu asta ca Becali cu Steaua, treceam peste ca nu am astfel de pretentii. Daca te bati cu caramida-n piept ca esti mare expert, atunci pretind sa scrii corect chiar si lista de cumparaturi...Ma rog, tu chiar nu esti expert in chestia asta...Faptul ca ai lustruit bancile scolilor `jde ani nu inseamna automat ca ai si invatat. Asa cum nici absolvirea unei facultati nu inseamna automat ca esti destept.

    Ce ai gasit tu “concret” e o gugumanie de zile mari, nedemna nici macar de copiii de scoala speciala... “DACA EU SUFAR DE MANIA PERSECUTIEI INSEAMANA CA S-AU CAM STRICAT OGLINZILE PRIN ROMANIA”. Incerc sa gasesc o legatura logica minima, elementara. Nu e nici una. In loc sa te referi la cele precizate de mine cu liniuta ca sa fie clar si pentru o gluga de coceni, ai tras o concluzie a la Gaga: s-au stricat oglinzile...DUH

    “IAR DACA TE-AI SIMTIT JIGNIT INSEAMNA CA ESTI FRUSTRAT”
    Alta mostra de gandire realizata cu un singur neuron, si ala atrofiat. M-am simtit jignit pentru simplul motiv ca m-ai jignit si ti-am explicat si de ce. Ca la gradinita, si tot n-ai inteles…De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…

    PS. Oricat as scrie, tu tot nu ma intorci. Si stii de ce ? Pentru ca tu ai doar niste scoala dar nu te ajuta neuronul singuratic…
    0 0
  • BINE CA TE-AM GASIT
    Slabut prietene, foarte slabut. Ma asteptam la ceva mai sublim; vii cu glume expirate si cu jigniri imbracate intr-o forma literara. Mult prea putin.
    Sa-ti redau intr-un cuv tot ce ai scris tu: ELUCUBRATII.
    Imi pare rau de tine, chiar credeam ca esti un adversar serios, dar aceleasi gogosi le vinzi la toti (scoala, lustruit banci, neuron singuratic), cam putine idei pt un om asa de "inteligent". Te astept la concursul de gramatica, poate mai invat si eu ceva.
    P.S. Daca n-ai terminat de desenat oglinda, suna un prieten si poate iti explica el care e logica ;)
    Spor la capsuni
    1 0
  • george
    BASESCU RELOADED
    @ cris

    Pentru unii e foarte buna reteta asta...si anume sa eviti in mod grosolan chestiunile concrete si sa iei “coruptia” in brate...

    Fir-ar ea a naibii, profesoara asta a ta de limba romana...Ori ea a fost o incompetenta, ori tu nu ai fost in stare sa inveti nimic...Eu pariez pe varianta a 2-a...E o certitudine ca asta a fost cauza...

    Te asteptai la ceva “mai sublim”? Adjectiv fara grad de comparatie...”aceleasi gogosi le vinzi la toti”...limbaj de piata Rahova…

    Du-te in sala de clasa si asteapta-ma sa dam drumu` la concursu` ala. Da` ia-ti si niste pungi de seminte prajite ca sa ai si tu ce sa faci pana vin...
    0 0
  • GEOANA PRESEDINTE
    Si la altii e buna reteta asta....nu evit nimic, spre deosebire de domnia ta, IAR GRESEALA PE CARE AM FACUT-O (intr-un mod destul de intentionat) E ACCEPTATA IN MULTE TRATATE DE GRAMATICA A LIMBII ROMANE, numai ca la capsunari nu prea ajung chestiile fine, ci doar perlele din Rahova si alte cartiere faimoase ale Bucurestiului.
    Te astept de mult in sala de clasa, ce iti ia asa mult? Sau ti-ai dat seama ca dat-o cu mucii in fasole?
    P.S. Vezi sa nu uiti punga cu seminte, ca o sa ma plictisesc de moarte acolo.
    0 0
  • @george
    Esti genul de om care sa incapataneaza "in prostie" si nu intelege ca si altii pot avea dreptate sau nu trebuie sa fie de acord cu ineptiile tale.
    Lasa-ne cu gramatica, aici este un topic si un site auto locul tau este pe unul de literatura, gramatica, pictura numai auto nu.
    Poate faci bine si ne lasi cu parerile tale feministe, esti paralel cu subiectul AUTO.
    0 0
  • george
    AUALEU, CE DISTRUSI...
    @ cris

    Eu evit sa raspund? Mai baiete, ai tupeu de marinar (care este de vreo “n” ori mai concentrat decat cel de cocalar)...Da-mi exemple concrete unde am evitat sa raspund!

    In alta ordine de idei, greseala pe care ai facut-o nu se permite unora ca tine. Cand o sa te vad in vreun manual de literatura romana, langa Eminescu, atunci o sa accept asemenea exprimari de la tine. Pana atunci, treci inapoi la spalat piese si lasa reveria ca-ti sare motorina in ochi. Apropo, “intentionat” este un adverb, iarasi, fara grad de comparatie. Iar “vinzi la toti” e o formulare de coada vacii. Forma corecta (nu culta) este “vinzi tuturor”...

    Asteapta-ma in clasa. Dar ai nitica rabdare...si fii cuminte...daca te plictisesti, deschide cartea de gramatica...la pagina a 3-a...cu asta o sa-ti ocupi cateva saptamani. Dupa care poti sa pleci in vacanta ca vei fi surmenat. La intoarcere, poti sa continui cu pagina a 4-a...

    @ gtrazvan

    Tu vorbesti de incapatanare? Da` daca eu am dreptate si tu esti cel care abereaza si spune gugumanii cu ghiotura?

    Treaba cu gramatica nu eu am inceput-o. Poetul casei regale Cioaba s-a trezit ca vrea sa lanseze un concurs pe care l-ar pierde lamentabil.

    Pareri feministe? Bine ai venit pe planeta Pamant! Ai grija la treapta ca e abrupta si alunecoasa!...Ai si exemple concrete? Ca sa nu ajung la certitudinea ca ai cazut dintr-un copac foarte inalt pe un pamant foarte tare...
    0 0
  • AULEU, NU MAI SCAPAM DE CAPSUNARI
    Te astept sa rasfoim impreuna cartea de gramatica (ghinionul tau face ca eu sa am mereu o pagina inaintea ta). La faza cu Eminescu ti-ai demonstrat inca odata IQ-ul cu un mare minus in fata lui.
    Sa ma anunti si pe mine cand scrii ceva concret ca sa citesc horoscopul in ziua respectiva.
    P.S. Cum stai cu desenul oglinzii capsunarule?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru