Clona oficială a modelului Mercedes B-Klasse vine din China

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.02.2012
Chinezii de la BAIC au publicat primele imagini şi informaţii ale modelului BAW C301, o copie fidelă a vechii generaţii Mercedes B-Klasse.

Esential

115 cai putere dezvoltă cea mai puternică versiune a modelului BAW C301.
8400. de euro costă copia lui Mercedes B-Klasse în China.

Roadele colaborării dintre Mercedes şi partenerul său din China BAIC (Beijing Automotive Corporation) încep deja să se vadă. Înţelegerea dintre cei doi constructori prevede producerea modelelor C-Klasse, E-Klasse şi GLK în China precum şi inaugurarea unui centru de dezvoltare comun.

Printre altele însă, parteneriatul include şi cedarea drepturilor de producţie pentru vechea generaţie B-Klasse, cu numele de cod W245, în favoarea chinezilor. BAIC s-a grăbit să exploateze acest atu oferit de germani şi a lansat recent propria interpretare a vechiului monovolum german.

Se numeşte BAW C301 şi este o clonă oficială a lui B-Klasse, cu dimensiuni identice: 4 metri lungime, 1.72 metri lăţime şi 1.52 metri înălţime. Deşi este o clonă a monovolumului din Stuttgart, BAW C301 foloseşte o platformă de Mitsubishi Colt şi vine cu două motoare care nu au nici o legătură cu gama Mercedes: o unitate de 1.3 litri şi 100 cai putere (E130) şi una de 1.5 litri şi 115 cai putere (E150).

Deşi au clonat modelul german, chinezii au ţinut să îşi pună amprenta măcar asupra părţii frontale.

Logo-urile au fost schimbate, blocurile optice au fost uşor restilizate, iar spoilerul a fost înlocuit. La interior, similitudinile sunt ceva mai mici.

Debutul oficial al clonei chinezeşti va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Beijing, desfăşurat în perioada 23 aprilie-2 mai. Comercializarea sa va demara la câteva săptămâni după, preţul fiind fixat deja la 8400 de euro pentru piaţa din China. 

via | autoblog

Comentarii (4)

  • 8400 Euro????
    Daca ar avea macar calitatea >Daciei, in sus, ar merge, dar nu.
    4 7
  • Arata neasteptat de bine.Bravo lor ca se chinuie si reusesc sa faca ceva bun.Apocalipsa low cost va fi cand vor intra in EU cu toate fortele!!
    8 4
  • *****
    in china 8400euro deci la noi cam 10000euro ......??? daca are si 3 *** jos palaria
    1 1
  • Made in PRC
    Daca e facut cu acordul Mercedes presupun ca au unele obligatii privind calitatea si tind sa cred ca merita din plin 8500. Eu unul as da banii pe ea pt. ca si daca are 60% din calitatea Mercedes ,renteaza. Ce GW Hoover e chiar asa de catastrofal? N-a zice,ba chiar isi indeplineste obligatiile cu succes.Stiu,stiu,nu au motoare (inca) stralucite dar acum 4-5 ani nici nu exista notiunea de masina chinezeasca in Europa iar acum deja au fabrici aici,vezi Bulgaria. Mai vorbim peste 2- ani de chinezi,sa vedeti unde vor ajunge!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru