Conceptul Saab 9-3 vine la Salonul de la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.08.2008
Saab pregateste o surpriza la Salonul Auto de la Paris. Este vorba de conceptul care anticipeaza noul 9-3.

Saab va profita de Salonul Auto de la Paris pentru a dezvalui publicului conceptul care va sta la baza viitoarei generatii a modelului 9-3. Surpriza pe care o pregateste Saab va fi al treilea concept al constructorului suedez si va fi inspirat aproape in totalitate de celebrul Aero X, dezvaluit in 2006.

Saab intentioneaza astfel sa testeze perceptia publicului cu un concept care, daca va fi pe placul tuturor, va inspira versiunea de productie a noii generatii 9-3, asteptata sa debuteze pe strazi la sfarsitul lui 2009 sau, cel mai tarziu, la inceputul lui 2010.

Se pare ca suedezii au definitivat deja ultimele detalii tehnice, noua generatie 9-3 urmand sa fie dezvoltata pe platforma Delta si nu pe cea Epsilon II, folosita de noul Opel Insignia si de viitorul Buick Invicta.

Motivul pentru care Saab a ales Delta este inasprirea normelor de poluare si tendinta publicului de a se orienta catre modele care consuma putin. Decizia de a mentine platforma Delta va face ca productia lui 9-3 sa se desfasoare in continuare in Suedia si nu in Germania asa cum fusese anticipat.

via | MotorAuthority

Taguri: 9-3, AeroX, Saab

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru