Constructorul de maşini electrice Th!nk intră în faliment

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.06.2011
Vremuri grele pentru constructorul norvegian TH!nk, care este nevoit să intre în faliment după 20 de ani de existenţă şi o încercare timidă de redresare.

Cunoscut ca fiind unul dintre primii constructori mondiali de modele electrice, TH!NK traversează o perioadă extrem de dificilă. Compania, care a luat fiinţă în urmă cu 20 de ani, va intra în insolvenţă, urmând să fie protejată de legile norvegiene aflate în vigoare.

Un membru al unei case de avocatură din Oslo a preluat deja administrarea Th!nk pentru următoarea perioadă de timp, decisivă pentru viitorul companiei. Purtătorul de cuvânt al celor de la Th!nk susţine că în acest moment constructorul are doar două soluţii: să găsească rapid un investitor sau să îşi lichideze toate proprietăţile pentru a-şi achita datoriile.

Compania cu sediul în Oslo va fi nevoită să înapoieze aproximativ 22 de milioane de euro furnizorului Ener1, care tocmai a finalizat un parteneriat de patru ani cu Th!nk Global. În această perioadă, cei de la Ener1 au furnizat baterii pentru modelele constructorului norvegian, însă datoriile vizează mai multe împrumuturi oferite de aceştia.

Producţia celui mai nou produs Th!nk, electricul City, a fost deja oprită în luna martie, moment în care norvegienii se străduiau să redreseze compania.

Anul trecut, evoluţia a fost sub aşteptări, vânzările înregistrând doar 1043 de unităţi la nivel european.

Dincolo de Ocean, Th!nk avea aplanuri mari. Inaugurase anul trecut o uzină în indiana, unde 415 angajaţi trebuiau să producă 2500 de maşini pe an. 

via | caradvice

Comentarii (1)

  • flavius
    Este pentru a patra oara cand aceasta companie intra in incetare de plati in ultimii 20 de ani de cand exista (in trecut a fost salvata de Ford care a devenit pentru un timp proprietarul companiei )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru