Copiile Salonului Auto de la Shanghai

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.04.2007
Clonele nu pot lipsi de la un salon auto chinez. BYD F8 si Huanghai Fast NCV sunt doar cateva copii obscure ale unor modele cunoscute in lume.

Stim deja ca productaorii auto din China s-au afirmat la inceput prin clonele aproape perfecte pe care le produceau. Daca in ultimii ani aceasta tendinta s-a mai estompat, Salonul Auto de la Shanghai, care tocmai si-a inchis portile si care se desfasoara anual, vine cu exceptiile care confirma regula. De aici nu lipsesc superconcepte sport sau modele interesante, dar nici copiile totale ale unor modele deja consacrate la nivel mondial.

In 2007, la Shanghai au tronat doua "xeroxuri". Primul model este o copie fidela a lui Mercedes CLK in partea frontala, singurul lucru care nu seamana cu Mercedes fiind logo-ul constructorului, BYD, copiat insa dupa elicea celor de la BMW. In plus, spatele modelului chinez este 100% Megane CC. Masina se numeste oficial BYD F8.

Nu a fost insa singura copie grotesca existenta la Salonul Auto de la Shanghai. Huanghai Fast NCV este un amestec intre Pontiac Torrent sau, am spune noi, BMW (calandrul) in timp ce spatele poate fi recunoscut usor privind partea posterioara a unui Lexus RX.

Comentarii (28)

  • mda... la fel ca voi.. copiii obscure dupa articolele altora
    comparand, nu stiu care ar fi diferenta... la urma urmelor si articolele voastre sunt tot niste citez, "copii nesimtite" dupa articolele altora, numai ca la v oi mai apar si date incomplete, eronate... samd..
    0 0
  • ...
    nu degeaba este brevetat termenul de "chinezarii"
    bafta
    0 0
  • Danutzky
    si masini?! :|
    inca uluit dupa ce am vazut o masina care puteam sa jur k are spate de mertzan, dar totusi fata de tramvai si fara sa recunosc emblema, acum vine stirea lamuritoare. vor reusi oare kinezii sa se impuna si pe aceasta piata a masinilor prin pretul lor foarte mic, si acum si cu aspect asemanator marilor producatori? ramane de vazut cine este inconstient sa se increada in ESP-ul unui "mertz" de pretul unui logan full...
    0 0
  • madalina
    si totusi....
    Cu toate aprecierile tale binevoitoare la adresa stilului lor de scris, te vad totusi pe pagina asta, evident in urma lecturarii acestei "copii nesimtite". Draga EU, de ce nu esti pe pagina de comentarii a celor fara date incomplete si eronate, citand acolo elogios?....
    0 0
  • !!!
    Nu pot sa intzeleg cum aceste modele se fabrica ( o fi o metoda de marketing a celor copiatzi ??? )

    O zi buna !!!
    0 0
  • nu se poate!!
    Sunt uluit peste poate ca asa ceva poate sa se intample. Am o intrebare care ma framanta: marii producatori copiati de catre chinezi nu au nici o reactie?? Nu pot face nimic?? Pentru ca copiile sunt evidente, dar masinile astea arata ca niste mutanti, vezi un Merc din fata si un Megane din spate, este jenant!!
    0 0
  • eeee
    nu fiti rautaciosi, trebuie sa traiasca si ei din ceva.Si vor si ei sa se simta intr-un mercedes,sau pontiac noua oricum nu ne pot face nimic, ca doar nu o sa ne copieze superbul LOGAN e prea complexca sa fie copiat.....
    0 0
  • AndreiRN
    Plagiatura mecanica
    Chinezii sunt pe un program de progress "fast track" si vor face cam orice sa isi vanda produsurile de inceput. Este ff posibil ca si interiorul si chiar partile mecanice sa fie cat se poate de identice cu originalul. Uni se vaita si alti muncesc si produc. Vad totusi ca nimeni nu se vaita ca blocurile de locuit sau casele sunt copiate. Sau berea, sau coafura la femei sau rochile sau pantofi. Piatza va spune ce isi doreste. Daca se vand a fost o decizie buna si daca nu vor fi nevoiti sa investeasca si ei in design.
    0 0
  • donald
    si care e problema ?
    si daca masinile astea sint bune si , in mod sigur, mai ieftine, care ar fi problema ? sa faca astia de la mecedes un design care sa nu poata fi copiat ( sic!).Orice s-ar spune, masinile facute de asiatici sint de preferat pentru noi astia mai calici decat masinile europene .Design si fiabilitate la jumatate de pret fata de piata europeana . Ca doar mercedesu nu e facut pentru oamenii de rand.....
    0 0
  • Totusi
    Noi romanii le stim pe toate! stim unde sunt probleme de firma, stim care masina e mai tare, ce minusuri si ce plusuri au, stim orice, dar nu stim sa facem! nu avem nici un concept in automobile, nu avem nimic! noi nu am construit pina acum nici un automobil romanesc, poate acel "Lastun" sau "Dacia 500" ce parea facuta la Palatul pionierilor!... China este o forta uriasa! China este o forta mondiala! credeti ca au nevoie sa copieze? va sigur ca nu! si alte masini seamana cu altele, si cartile si intimplarile din filme seamana cu altele! ... totusi, acel "Logan" cu ce seamana?... cu nimic, dar nici nu-si doreste cineva sa copieze asa ceva! deci, e de gindit... deocamdata noi romanii suntem un popor plin de analisti, politici, analisti militari, analisti economici, stim fotbal cu totii, dar nu prea stim sa facem nimic concret si asta se vede peste tot!
    0 0
  • mda...
    mercedesul ala seamana putin desi arata desutl da fain da in spate nu mi se pare de loc ca seamana cu megane da na in fine si al doielea parca e mai fain k "originalul" k astea nu prea is copii si cum intreba unu mai sus k dece nu fac firmele astea mari ceva cu chinezii astia...pai nu prea au avand in vedere k numa parti sunt "copiate" pana nu arata 100% la fel nu ai ce sa ii faci si in plus astia macar fac ceva in comparatie cu poporul asta plin de dobitoci care nu face nik. si dak o luam asa astea arata destul de bine
    0 0
  • sorinaccio
    mi-a luat-o altu inainte
    daca nu era eeeee asta acuma scriam si io ceva funny.ar trebui sa-l suspendam pe eeeeee!!!! nu se poate, a incalcat constitutia violandu-mi dreptul la intaietatea de a-mi da drumu la cuvinte "belicoase". voiam sa zic ca dak ne copiau astia loganu ce ne faceam?? mama, mi-e frica;
    de parca nu se face logan in brazilia sau india sau etc. bai bai
    0 0
  • sorinaccio
    rectific
    nu eeee era cel vinovat ci autorul, adeca benn.
    sa-l suspendam!!!!!!!
    0 0
  • Pardaillan
    E OK ?
    Pe cind o copie dupa Logan ?
    0 0
  • andr3i
    copii xerox
    mdea crek ...pare a fi un mertzan si un Q7 si intradevar sunt copiate edstul de in detaliu . dar tot originalele isi merita banii.
    0 0
  • sa ii spanzure pe toti
    ai draq de ordinari unde credeti voi ca jegurile astea sunt bune ganditi-va ca sunt facute pt creaturile alea de galbejiti si de asiatici care mananca cu mana mancarea.....niste retardati... urasc pe astia de moarte ca si pe tigani...omul se chinuie sa creasca ceva sau sa construiasca ceva si vin javrele astea si fura tot si nu ii trage nimeni la raspundere...daca aveam o teapa ii trageam pe toti si ii puneam in centrul fiecarui oras sa vada si aia ce se intampla daca furi...mama lor de carnati...sunt total contra acestor josnice fiinte care se mai si lauda ca uite ce am facut eu si ce misto este....oricum nu cumparati asa ceva pt ca incurajam furtul si nu mai spuneti ca trebuie sa manace si ei...ca spune-ti o mare prostie...este ca si cand o firma de transport persoane plateste taxe si impozite pt fiecare calator+reparatii la masini si alte cheltuieli iar gheorghe sta cu dacia si ii ia toti calatorii la ocazie(asta nu plateste nik la stat decat la masina) si uite asa da faliment firma de transport....ORICUM NU CRED CA UN OM CARE SE RESPECTA ISI CUMPARA O PROSTIE DEASTA ISI CUMPATA UN BMW. HAUIDUITII CAND MAI AUZITI DE FURACIUNI. BAFAT SI RESPECT PT OAMENI CU RESPECT DE SINE.
    0 0
  • Gica Z
    FURT pe fata
    Pentru cei care sustineti aceste clone, incercati sa aflati ce inseamna "Proprietate Intelectuala".

    Cei care cumpara asa ceva sunt complici la FURT, cel putin din punct de vedere moral. Producatorii acestor clone ar trebui sa infunde puscaria.

    Pacat ca tiganii, chinezii si romanii nu stiu sa aprecieze ceea ce este autentic (vezi Daciile cu emblema de Renault).
    0 0
  • ...
    si asa am boala pe chinezi..mai ales de cand ii vad in tzara..
    0 0
  • dectrules
    Romanii sunt prosti
    De ce nu au facut romanii Dacia Logan sa fie identica cu Porsche Cayenne si cu motor de Renault. Se cumpara ca painea calda. Dar asta e suntem prosti ! Chinezii sunt destepti ! Bravo lor !
    0 0
  • AndreiRN
    Romani rasisti si inapoiati
    "ai draq de ordinari unde credeti voi ca jegurile astea sunt bune ganditi-va ca sunt facute pt creaturile alea de galbejiti si de asiatici care mananca cu mana mancarea.....niste retardati... urasc pe astia de moarte ca si pe tigani..."

    Un exemplu concret si rusinos de rasism de acum 300 de ani. Din pacate un % mare din populatia romaniei este inapoiata la evolutia sociala si morala. Cei din afara se uimesc cum de mai exista astfel de persoane si se feresc de romani pe cum pot. Uni ar trebui chiar pusi in muzeul antropologic ca sa vada lumea normala cum era acum 300 de ani. Grea este evolutia in mlastina.
    0 0
  • AndreiRN
    Copiere
    Cei de la Lexus au admis cu onestitate ca se inspira de la MBZ cam in toate modelele si la fel si Infinity (Nissan) se inspira din greu de la BMW. Chestia este ca fac ceva mai bun pt un pret mai mic si astfel au succes si capital de investitie pt urmatoarea generatie de modele.
    0 0
  • AndreiRN
    Copiere
    Azi in drum spre munca aveam in fatza doua masini aproape identice ca marime si lini de structura. Una imi era ff cunoscuta si draga, Acura TL si cea de langa o masina noua pe piata, VW. Am tras langa si le-am studiat liniile. VW a copiat Acura cu fidelitate. Singurele diferente erau stopurile, grilul din fatza si ceva mici cute in usa. Si nu striga nimeni.
    0 0
  • super
    dak o luam asa si hyundai santa fee e de la distanta aproape identic cu Q7 si pt retardatii aia care se cred mai buni k kinejii le zik k nu stiu ce vb , au vazut si ei unu 2 kineji si gata is cum is vb gura fara ei eu nu suport acesti oameni care vb prostii de astea rasiste voi ar trebui bagati la puscarie si nu mi se pare de loc furt da na hai sa urlam toti k fiecare masina are 4 roti si volan copii peste tot mai ales in ziua de azi cand toate is aproape identice si in plus prefer un BYD din asta decat un CLK pt k e mai eftin si imi permit mai degraba si toti urlati k is jafuri si din astea , vb fara sa stiti , nici macar nu ati vazut in afara de pozele astea asa ciocul mic si incercati sa ganditi inainte de a zice ceva pt ganditi in sabloane si aveti prea multe preconceptii
    0 0
  • prostilor
    AndreiRN si Jonny din cauza voastra si a oamenilor k voi mere cum mere tara asta ganditi baieti nu scoateti vorbe aiurea din gura
    0 0
  • Paul Atreides
    Instructiv
    Citesc si ma minunez cum de reusiti si aici sa va certati fara pic de respect unul pentru celalalt... Exact ca si in politica... gura mare, inteligenta maxima, dar realizari...pauza.
    Iar referitor la articol, e evident ca e mult mai usor sa copiezi decat sa imaginezi, iar asiaticii sunt renumiti pt. acest lucru. Diferenta e ca japonezii aduc la perfectiune o idee preluata, pe cand chinezii scot ieftinituri cu "imagini".
    0 0
  • AndreiRN
    Pt Ghita cel Destept
    "AndreiRN si xxxxx din cauza voastra si a oamenilor k voi mere cum mere tara asta ganditi baieti nu scoateti vorbe aiurea din gura"
    Tara merge cum merge ca MAJORITATEA populatiei nu pune mana pe munca. Cei 10% care muncesc productiv sunt fortati sa-si imparta roadele cu restul care invartesc harti si "idei". Asta o fac pana se trezesc la realitate si pleaca acolo unde munca le este rasplatita corect si pot trai decent. Si astfel au ramas o majoritate de neproducatori care se uita la monitoare si reviste si comenteaza.
    0 0
  • AndreiRN
    Adevarat
    "Diferenta e ca japonezii aduc la perfectiune o idee preluata, pe cand chinezii scot ieftinituri cu "imagini"."
    Adevarat spus si asta este deoarece majoritatea dau bani pt "imagine" sau pt imaginea pe care o creeaza cu obiectul vazut in public si nicidecum pt folosinta lui. Culturile latine in general sunt cunoscute pt dorinta de a se asocia cu marci renumite pt a face "impresie". Japonezi au muncit din greu zeci de ani de zile pt a produce lucruri folositoare de o fiabilitate superioara si astfel si-au castigat un nume. Chinezi nu isi pot permite un atac direct la fiabilitate si functionalitate si incearca sa creeze o "imagine" apropriata de cei "mari". Enorma diferenta este ca ei VOR sa munceasca si o fac colectiv pe cand romani au si uitat cum se produce o bicicleta, motoreta si cred ca nici cozi de matura nu mai produc. Le cumpara de la chinezi.
    0 0
  • Nu`s prosti chinezii, au vrut ca si cei cu mai putini bani sa poata sa conduca un "Mertz" nou si cu dotari
    Ei ai facut ceva de genu:
    Imi place BMW dar iubesc Mercedes ===> Masina cu forma de mercedes si emblema de bmw si cine stie ce o mai fin.
    Cat timp nu copiaza si ferrari, lamborghini sau bugatty e bine :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru