Coreenii trec pe verde

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.09.2006
Hyundai si Kia planuiesc lansarea unor versiuni hibride ale unora dintre cele mai cunoscute modele ale lor: Accent si Rio.

Dupa ce japonezii au instaurat o adevarata regula la nivelul lansarilor modelelor hibride, coreenii incearca sa le calce pe urme vecinilor asiatici. Astfel, Hyundai si Kia pregatesc in aceasta perioada lansarea unor model extrem de interesante.

Hyundai a anuntat in acest sens lansarea unei versiuni hibride a modelului Accent. Aceasta va fi dotata cu un motor pe benzina de 1.4 litri si 90 de cai acompaniat de un propulsor electric de 17 cai. Acest cuplu reuseste sa coboarea stacheta consumului la sub 5 litri/100 km. Pretul anuntat al viitorului model va fi, la baza, de circa 12.000 de euro.

In ceea ce ii priveste pe cei de la Kia, acestia pregatesc un Rio hibrid care va fi lansat la finalul lui 2006.

Unul dintre principalii “responsabili” cu incercarea de impunere a acestui tip de modele este chiar guvernul Coreei de Sud, care a comandat deja un numar mare de exemplare hibride pentru cabinetele ministeriale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru