Covorasele nefixate retrag 55.000 de Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.09.2007
Toyota a anuntat ca va rechema in service 55.000 de modele din cauza unor probleme de fixare a covoraselor.

Toyota, cel mai mare producator mondial de automobile, a anuntat ca va rechema in service 55.000 de modele din cauza unor probleme de prindere la covorasele soferului.

Decizia a survenit dupa ce Comisia Nationala pentru Siguranta Traficului din Statele Unite (NHTSA) a primit 40 de plangeri pentru accelerari neintentionate cauzate de deplasarea covoraselor. Proprietarii au declarat ca covorasele, care ar fi trebuit fixate cu clips-uri de podea, s-au blocat sub acceleratie. Se pare ca aceasta neglijenta a dus la opt accidente si 12 raniri usoare.

Aceasta defectiune a fost semnalata doar la modelele Toyota Camry si Lexus ES 350 insa NHTSA avertizeaza si posesorii exemplarelor Prius, Avalon, RAV4 si Tacoma. Se pare insa ca riscul cel mai mare il prezinta Lexus ES 350 care este echipat cu buton de pornire, soferul neputand sa opreasca motorul din cheie in cazul unei accelerari neintentionate.

Toyota a recunoscut problemele si a declarat ca isi va instiinta clientii in luna octombrie urmand sa remedieze problema abia in noiembrie.

Comentarii (3)

  • biofreack
    hai sa va aud
    Doamne daca se intampla asa ceva la la Mbz sau BMW sau ceva nemtesc, vai mama erau o tona de distrusi comentand: mama ce proaste sunt masinele nemtesti, vaiii de kkt le fac aia e numai brand-ul si vor bani multi
    0 0
  • zarnesteanu
    My Friend,
    Tu vrei sa pice nervos acei oameni foarte speciali, cu totul iesiti din comun si extrordinar de interesanti, care sunt cumparatorii de masini made in asia? Nu-i mai bine sa-ilasi sa se lafaie in lectura review-urilor la masini de acum 10-15 ani si sa ejaculeze ori de cate ori unul asemenea lor isi lauda copaia de orez?

    Cu timpul poate vor realiza ca doar bunul Dumnezeu e perfect. Iar toyota, honda etc sunt doar niste gramezi de fiare anonime care se strica la fel ca oricare alta masina indiferent cat de mare e ardoarea fanilor sa creada altceva.
    0 0
  • not fair at all, My friend!
    Nu a zis nimeni ca o anumita marca e perfecta, cele mai mult opinii au fost facute referitor la partea tehnica a unor masini asiatice, japoneze in special. Industria auto din Asia mai cuprinde si Koreea de Sud sau "inegelabila" China. Deci respecta parerea unora care cauta sa cumpere calitate la pret de muritor, sau altfel care da cat face. Nu incera sa intri in filozofii de genul "numai Dumnezeu e perfect". Eu cred ca te arunci in astfel de declaratii cand cineva a declarat asa ceva, nu cand cineva a zis ca prefera, mai nou!!, si alte masini decat din prea marita Deuthland!! Masinile lor sunt foare bune, nu contesc, dar nu sunt singurele, de aici pleaca intriga! Daca romanul vede mai nou pe strazi si masini Made in Japan, not just Made in Germany, si isi mai da cu parerea nu inseamna ca sunt orezari. Sa fim seriosi. Pana o sa ajunga Romania ca natia la valoarea Japoniei sau cand o sa ajung makar la nivelul lor din anii 70-80, mai e cale lunga, deci sa nu ne permitam comentarii ambigue. Imi pare rau daca sunt off-topic, dar mi s-a parut impertinent comentariul antevorbitorului meu. Stima !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru