Criza de ingineri specializati la BMW

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.10.2008
BMW a anuntat ca are nevoie de mai multi ingineri in contextul in care dezvoltarea noilor tehnologii nu poate fi amanata.

Esential

1.113.972 unitati BMW au fost comercializate in acest an, pana in data de 30 septembrie.

In ciuda faptului ca actuala criza a economiei a afectat si industria auto, in Germania exista o criza pe personal specializat in domeniul auto. Numarul insuficient de ingineri auto specializati afecteaza dezvoltarea noilor tehnologii. Conform unui studiu al Asociatiei Germane a Inginerilor ( Verein Deutscher Ingenieure), media salariilor minime pentru un inginer calificat este intre 36.000 si 43.800 euro pe an.

Inginerii auto se plaseaza in partea superioara a acestei medii. Inginerii sunt totusi cautati in toate ramurile industriei, dar cererea este mare in domeniul auto datorita nevoii de a dezvolta tehnologii care sa permita crearea unor vehicule mai eficiente. VDI estimeaza cel putin 3.000 locuri vacante in industria producatoare de autovehicule.

Un purtator de cuvant al BMW a declarat ca industria auto are nevoie de ingineri cu calificari specifice. Sunt cativa ingineri de acest calibru pe piata muncii, dar nu suficienti, potrivit oficialului BMW. In ciuda nevoii de ingineri, fabrica BMW din Dingolfing va fi inchisa temporar, incepand cu luna noiembrie.

Vanzarile BMW pe luna septembrie au fost cu 14% mici fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar vazarile anuale sunt mai mai cu aproape 2%. Norbert Reithofer, CEO BMW, a declarat ca este optimist privind profitul companiei pentru acest an, avand in vedere ca au comercializat 1.113.972 unitati pana la sfarsitul lunii septembrie.

Via | JustAuto

Taguri: , BMW

Comentarii (1)

  • ce facultate trebuie urmata pt a lucra in domeniu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru