Culmea accidentelor: vinovatul da in judecata victima

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.08.2009
Pasagerul unui vehicul implicat intr-un accident in SUA a decis sa dea in judecata soferul vehiculului pe care l-a lovit. Cazul este cu atat mai ciudat cu cat vehiculul vinovat circula cu 80 km/h peste limita legala de viteza.

Dupa cum stiti, America este taramul tuturor posibilitatilor, iar aceasta denumire nu i-a fost acordata in van. De data aceasta, cazul despre care vorbim implica un accident rutier in care un pasager din masina considerata vinovata de accident cheama in judecata soferul masinii lovite.

Un tanar in varsta de 19 ani conducea un Ford Mustang cu aproximativ 130 km/h intr-o zona in care viteza era limitata la 50 km/h. Acesta a intrat intr-un Honda Odyssey care circula regulamentar. Tatal pasagerului din dreapta, varul tanarului care conducea automobilul Ford Mustang, a decis sa dea in judecata soferita in varsta de 42 de ani a monovolumului Honda Odyssey, deoarece aceasta nu a incercat sa evite impactul. Potrivit acuzatorilor, soferita nu a facut tot ce ii statea in putere sa evite accidentul, astfel ca este vinovata in egala masura pentru acesta.

Plangerea americanului este cel putin hilara, avand in vedere conditiile in care a avut loc accidentul, dar nu putem intui ce va urma in acest proces inedit. Exista posibilitatea ca acesta sa primesca daune de la soferita sau de la societatea de asigurari la care aceasta detine o polita de asigurare.

Indiferent de rezultat insa, finalul cazului va crea un precedent in acest tip de proces si ar putea duce la izbucnirea unui lant de procese similare.

Via | Digg

Comentarii (11)

  • :))
    Oameni mai prosti decat americanii nu exista nicaieri pe planeta asta, inca un motiv in plus cu acest articol :)))))
    20 5
  • ce oameni cretini
    15 0
  • ...
    Anul acesta in Ramnicu Valcea ma lovit un tampit. A iesit dintr-o curte fara sa se asigura si ma lovit in dreapta. Ma dat in judecata cum ca eu iam facut flash DAR n-am incetinit. A adus (platit) 2 martori, si presupun ca pe toata lumea pe cine trebuia la judecatoria Ramnicu Valcea (carora si pe aceasta cale le multumesc), si tampitul a castigat. Judecatorul ia dat castig de cauza... si inca ceva. Teoria lui zice (si judecatorul este de acord) ca daca era cum ziceam eu atunci ma lovea mai repede, lateral fata si nu lateral spate cum sa intamplat. Pp ca si el si si judecatorul au calculat fractiunile de secunda in care sau intamplat lucrurile... NENOROCITILOR DIN RV.
    24 0
  • @nai
    si nu ai facut recurs?
    10 0
  • niste cretini, si americanii si justitia de la ramnicu valcea (daca ce zice nai e adevarat)
    9 0
  • ce recurs...
    in mine a intrat un gabor cu grad mare, a trecut pe rosu si mi-a indoit jumate de masina...ghici cine a fost vinovat dupa proces cu 2 martori adusi de el? Si ca sa fie tacamul complet am avut si dosar de urmarire penala pentru marturie mincinoasa; marturie care era la fel cu procesul verbal din seara accidentului completat de politia rutiera...asta e tara de cacat
    8 0
  • @alex
    cazul de fata nu e suficient sa spui ca americanii sunt cei mai prosti de pe pamant.america este o tara libera cel putin pe hartie, iar tu ca, cetatean ai dreptul sa dai in judecata pe cine vrei.daca castigi sau nu e partea a 2a.iar daca unul gadeste mai tulbure nu inseamna ca toti is prosti, asta ii ca "toti soferii de bmw sunt manelisti"

    @nai.imi pare rau pt tine, dar sunt altii mai ghinionisti, pe un prieten pe scuter, la lovit un politist in afara serviciului, prietenul meu ia spart parbrizul, si i-a indoit plafon capota etc.A ajuns cu rani grave la spital, a fost internat 6 luni, iar primele 5 zile a fost in coma.Ghici ce? politistul la dat in judecata pentru ca avea pretentia ca asta sa-i plateasca daunele la masina.Deci dupa ce stai 5 zile in coma mai trebe sa scoti 40 de milioane pentru reparatiile boului care te-a lovit.
    3 1
  • L-as omori fara cuvinte pe handicapatul ala cu tanarul sofer cu tot !
    3 3
  • AndreiRN
    Frustrati
    Ai omorat o gaina in viata ta?
    1 3
  • Stelian Opincariu
    Super tare articolul! Bravo redactori!


    P.S. Alex ii unu care ii frica de umbra lui daramite de cineva de pe strada! Ciao!
    1 1
  • primul alex :))
    :))
    @mowgli
    nu e deloc ca aia cu toti conducatorii de bmw bla bla bla...
    e vorba ca tre sa fii foarte prost ca din momentul in care esti vinovat sa iti treaca asa ceva prin minte, eu cel putin daca doamne fereste mi s-ar intampla asa ceva pe langa faptul ca as ramane masca, nu doar de tupeul nesimtit dar si de PROSTIA de care da dovada, ei bine sincer nu stiu cum m-as comporta, dar nu cred ca ceva de genul frumosului!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru