Cum funcţionează: Sistemul My BMW Remote

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 05.01.2011
Automarket vă prezintă sistemul My BMW Remote, parte a BMW Connected Drive. Acesta este primul sistem de acest gen din Europa şi integrează o serie de funcţii utile la ananghie.

Automarket vă ajută să vă familiarizaţi cu sistemele noi ale producătorilor de automobile. Adesea, un simplu acronim ascunde o serie de sisteme tehnologice complexe, care nu sunt cunoscute în detaliu de foarte multe persoane. Uneori, nici măcar proprietarii automobilelor echipate cu aceste sisteme nu sunt capabili să le explice toate funcţiile. În cadrul primului episod al seriei SISTEME AUTO, ne vom concentra asupra unui serviciu integrat în BMW Connected Drive, intitulat My BMW Remote.

PREZENTARE

Sistemul My BMW Remote face parte din capitolul Remote Services al celor de la BMW. Graţie acestui sistem, proprietarul unui automobil BMW poate să-şi descuie sau încuie maşina prin intermediul telefonului mobil. Dacă încuiaţi din greşeală cheile în maşină, e suficient să telefonaţi la call center-ul BMW pentru a descuia automobilul. O serie de măsuri de siguranţă îi ajută pe cei de la BMW să distingă proprietarii şi persoanele autorizate de aceştia de impostori. Din păcate, sistemul nu este încă oferit în România, dar ne aşteptăm la o introducere în lista de opţionale în anii ce vor urma. Vecinii noştri din Vest beneficiază de acest serviciu în cadrul listei de dotări opţionale.

 

 

CE MODELE POT FI ECHIPATE CU MY BMW REMOTE?

Modelele Seria 1, Seria 3, Seria 5, Seria 6, Seria 7, Z4, X3, X1, X5, X6 şi versiunile M ale acestora pot fi echipate cu sistemul My BMW Remote. Pachetul nu vine singur, fiind necesară configurarea automobilului cu un sistem de navigaţie BMW Business sau Professional, cu o interfaţă Bluetooth şi pregătire pentru telefonul mobil, alături de pachetul BMW Assist.

Odată configurat cu opţiunile de mai sus, modelul BMW pe care l-aţi ales poate primit activarea pentru sistemul ConnectedDrive. În cazul în care aveţi un iPhone, puteţi folosi o aplicaţie dedicată acestui sistem, în timp ce posesorii celorlalte mărci de telefoane sunt nevoiţi să sune la call center-ul BMW pentru a utiliza funcţiile BMW Remote Services.

FUNCŢII

Sistemul My BMW Remote îi permite posesorului să verifice dacă automobilul său a fost încuiat sau nu. În oricare dintre cele două situaţii, automobilul poate fi încuiat sau descuiat la cerere, iar utilizatorii de iPhone pot face aceşti paşi fără a interacţiona cu un operator uman. Dacă aţi parcat într-o parcare extrem de aglomerată, sistemul My BMW Remote poate să aprindă farurile automobilului de la distanţă şi să alterneze între faza de întâlnire şi faza de drum. Indiferent de anotimp, puteţi regla sistemul de încălzire sau ventilaţie auxiliară să atingă o anumită temperatură la interiorul vehiculului, pentru un plus de confort atunci când vă urcaţi în vehicul.

 

 

AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

Ca orice lucru din lume, My BMW Remote are părţile sale bune şi părţile sale proaste. Un prim punct deranjant ar fi că ai nevoie de un iPhone pentru a-i folosi pe deplin toate funcţiile fără a fi nevoie să suni la call center-ul BMW şi să te identifici de fiecare dată. Cu toate acestea, procesul de identificare este destul de simplu, fiind puse doar două întrebări de securitate pentru a nu îngreuna funcţionarea sistemului. De asemenea, sistemul nu este disponibil în România, iar oficialii BMW nu au specificat o dată la care acesta va fi introdus şi pe piaţa internă.

În schimb, clienţii BMW care au activat sistemul în Germania sau în altă ţară în care acesta este disponibil îl pot utiliza şi peste hotare în limba în care l-au configurat la activare.

SISTEME SIMILARE

Pe unele pieţe, există producători care oferă sistemele similare cu My BMW Remote. Spre exemplu, pe pieţele din China şi Statele Unite ale Americii, General Motors oferă sistemul OnStar pentru o bună parte din gama sa. Respectivul sistem a avansat destul de mult în ultimii ani, existând posibilitatea detectării unui accident auto, a unui furt, dar şi deschiderea uşilor şi pornirea motorului de la distanţă. În cazul detectării unui accident auto, şoferul este contactat de un operator OnStar şi este întrebat dacă are nevoie de asistenţa serviciilor de urgenţă. Vehiculele furate pot fi imobilizate imediat ce operatorii OnStar au fost notificaţi de furt. În curând, sistemul OnStar va fi disponibil şi aftermarket în Statele Unite ale Americii, permiţând clienţilor să-şi echipeze autovehiculul cu sistemul inventat de GM indiferent de marca autovehiculului pe care îl conduc.

Producătorul de alarme auto şi electronice Viper a introdus recent un modul pentru alarmele mai performante care permite controlarea sistemului de închidere centralizată prin intermediul unui smartphone.

Comentarii (8)

  • Claudiu
    Felicitari
    Felicitari Automarket!

    Sper sa va tineti de cuvant privitor la noile articole saptamanale care ies din sfera stirilor imediate. Articolele interesante ne vor tine cu siguranta Automarket in lista de bookmarks si anul acesta!
    15 0
  • antique
    Si cum comunica?
    Bluetooth?
    Ceva date tehnice?
    0 7
  • mircea
    @antique
    Scrie în text: "Pachetul nu vine singur, fiind necesară configurarea automobilului cu un sistem de navigaţie BMW Business sau Professional, cu o interfaţă Bluetooth şi pregătire pentru telefonul mobil, alături de pachetul BMW Assist."
    8 1
  • ....
    apa calda so inventat de mult , pacat ca bmw o descopera abia acum...
    9 11
  • YMihai
    interesant
    bv Automarket, hai ca se poate. Daca o lasati mai usor cu reclamele mascate si va apucati de treaba ... promit sa va promovez pe situl meu
    3 3
  • Pentru !@! si YMihai
    Bai coada de maimuta BMW are chestii de genu de foarte mult timp dar astea sunt noi si le prezinta.


    Mihaita ai un premiu i-ai prins pe cei de la Automarket fac reclama ascunsa .

    Asta este frate stirile au foarte mare priza la public fie pro sau contra.

    Este nr 1 dintre cei 3 magi la mai toate capitolele.
    6 3
  • hmmmm
    vreau sa aduc niste lamuriri acestui articol:
    in contul meu connected drive, aceasta aplicatie a aparut de ceva timp:

    "My BMW Remote App. (Meldung vom 21.09.2010)"
    de activat n-am activat-o pe telefon pentru ca am android si nu iphone. oricum, comunicatia se face prin internet, deci implicit va trebui sa ai iphone conectat la date, la fel si masina.

    pentru toti clientii bmw care au optat pentru connected drive, masina vine cu un sim card preinstalat in compartimentul motor, iar conexiunea este gprs.

    se face un contract la inceput care in primii 3 ani este gratis iar dupa aia costa abonamentul connected drive.

    suplimentar, masina vine si cu browser iar internetul costa aditional 150 euro pe an (germania).

    stiu pentru ca am luat si nu se merita din cauza ca e prea inceata conexiunea, daca era 3g se merita.

    pentru cei care nu au iphone, poti intra pe browser de acasa sau de pe telefon, adresa este https://www.bmw-assist-login.com si poti face aceleasi functii pe care le face iphone app.

    numai ca din mouse ;)

    in schimb ceea ce mai poti folosi este optiunea send to car din google, care nu este mentionata in articol si care este parte a connected drive. este optiunea care o folosesc cel mai mult, si mi se pare geniala.

    te duci pe google maps, gasesti adresa, dai send to car, si cand pornesti masina gasesti mesaj navigate to...genial!
    10 0
  • @automarket
    Frumos articolul , vreau sa recunosc un lucru ca daca pe sit-ul asta nu se vorbea atata despre BMW cred ca nu mai eram fan AUTOMARKET .
    dar asa imi place sit-ul lucreaza un pic pentru Bavarezi, dar e si normal sa muncesti la cei mai buni , la LIDERUL PREMIUM MONDIAL.
    America runs on Bayerische Motoren Werke .
    Traiasca AutoMarketingul .
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru