Cutiile manuale, pe cale de disparitie?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Inginerul Ford care se ocupa de dezvoltarea lui Focus sustine ca transmisiile manuale vor fi inlocuite complet pana in 2020 de cutii automate cu doua ambreiaje.

Cutiile manuale vor disparea de pe piata pana in anul 2010, urmand ca acestea sa fie inlocuite in majoritatea cazurilor cu transmisii automate cu doua ambreiaje. Aceasta este opinia lui Gunnar Herrmann, responsabilul dezvoltarii modelelor de segment C de la Ford, care afirma intr-un interviu acordat publicatiei Automotive Ingineer ca transmisiile automate de acest tip reprezinta solutia mult mai eficienta si la indemana tuturor.

Herrmann atinge in interviul citat de Autocar subiectul viitoarei generatii Focus, despre care sustine ca va dispune de motoare turbo cu doi sau trei cilindri. "Aceste de motoare turbo de cilindree redusa vor fi disponibile pe piata in scurt timp, acestea urmand sa inlocuiasca actualele motoare de 1.4 litri, de exemplu. Noile unitati vor putea fi cuplate la transmisii automate cu dublu ambreiaj, care din punctul meu de vedere vor face ca transmisiile manuale sa dispara complet de pe piata pana in 2020", sustine inginerul Ford.

Conform oficialului Ford, viitoarea generatie Focus va iesi in fata concurentei directe din ce in ce mai puternice printr-o serie de elemente tehnologice care astazi pot fi regasite exclusiv pe modelele de segment superior.

Printre acestea se numara sistemul de avertizare la depasirea liniei continue, pachetul de recunoastere a indicatoarelor de pe marginea soselei si un pachet anti-torque steer incorporat in sistemul de directie.

via | Autocar

Comentarii (12)

  • aracet
    urmeaza era cutiilor negre
    frectie!
    1. schimbatoarele de viteze automate nu au ambreiaj, daramite unul dublu. au hidrotransformator sau hidroambreiaj pe care ma indoiesc o sa le dubleze.
    2. schimbatoarele de viteze automatizate sau robotizate la care va referiti au la baza tot schimbatoare de viteze manuale. doar ca sunt imbunatatite fata de cele de acum 80 de ani: au dublu ambreiaj si servomecanisme. rezultatul: conceptul "two pedals" pe care ofera conducatorului auto.
    3. astea sunt deja pe piata si aproape au inlocuit in mare masura vechile produse. nu vad senzationalul....
    3 15
  • Nu cred
    Pana ce va exista cerere nu va dispare.

    Senzatia oferita de un schimbator manual nu se poate inlocui cu nici una automata.

    Chiar si in America se poate cumpara masini cu schimbator manual desi este o tara cu traditie in cutii automate. (De ex. Golf 6)
    14 8
  • pana cand producatorii nu vor inceta sa mai ceara preturi astronomice pe cutiile automate nu prea vad sa se intample fapta asta ..
    15 1
  • Fraierul2
    Lenesilor , numai puturosii sunt cu automate! Cutiile manuale fac muschi la maini!!!!!!!!!! hahahahahahahahaha!
    5 22
  • Aditza
    Fan cutie automata
    Sa dea domnul. Mi-as dori sa fie numa cutii automate desi nu prea cred ca cele clasice vor disparea prea usor, mai ales din cauza pretului.
    Sunt super bune in special in oras, unde mestecatul cu batul in mamaliga e frustrant uneori :)
    18 7
  • aracét
    da aracet asa e....
    NOT !
    3 3
  • CVT
    @Aditza: "Sunt super bune in special in oras, unde mestecatul cu batul in mamaliga e frustrant uneori :)"
    Cata dreptate ai!
    Cred totusi ca CVT-urile vor evolua destul de mult astfel incat sa fie cutiile instalate pe majoritatea autovehiculelor in 2020.
    Om trai s-om vedea ;)
    10 2
  • Gresit
    Intr-adevar este de asteptat o crestere semnificativa a numarului de masini cu transmisie automata, mai ales in randul berlinelor de clasa medie si compacta si a hatchback-urilor, clasele superioare fiind deja dominate de acest gen de transmisie. Este o evolutie absolut fireasca si de bun simt, dupa cum a aratat exemplul claselor mai mari, clase in care nu mai putem concepe o transmisie manuala. Insa sunt si anumite masini pentru care nu putem concepe existenta unei cutii automate. Si aici vorbim in special de masinile sport si exotice. Eu unul nu as conduce vreodata un Caterham, un Lotus sau un Mini Cooper cu cutie automata si nu cred ca sunt un caz izolat. Si nu cred ca acesti producatori ar fi atat de imprudenti incat sa distruga astfel de bijuterii de masini, doar pentru a se conforma cu opinia unui angajat al Ford.
    16 3
  • daca cutiile acelea automate nu o sa mai necesite interventia soferului, atunci unde mai e placerea condusului?
    4 10
  • vom ajunge sa vedem si logan cu o cutie automata cu dublu ambrieaj?
    7 1
  • Daca dispar cutiile manuale, ma apuc sa invat sa merg si eu pe bicicleta.
    3 8
  • ba k.t
    m-ai lasat fara cuvinte
    ce romana ai ... vad ca ai 11 voturi verzi si ma intreb de ce?

    "Chiar si in America se poate cumpara masini " ...
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru