DACIA 40 | Ceausescu despre Liberta: "Sa fie scurtata!"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.08.2008
Partidul a dat dovada intregii sale "implicari" in problemele poporului in 1985, la lansarea primului hatchback Dacia.

Anul 1985 aduce in gama Dacia primul hatchback adevarat produs vreodata de constructorul roman. Dupa ce Partidul anuntase ca isi doreste un model care sa primeasca initialele "CN", acronim provenit din numele celui mai iubit Fiu al poporului, inginerii Dacia au respectat intocmai indicatiile. S-a nascut 1320 CN1, cunoscut si sub numele Liberta. La nivel oficial, "CN" nu avea legatura cu Ceausescu si insemna "Caroseria Noua".

"Liberta" nu era numele oficial al modelului, insa acesta circula printre ingineri si a inceput sa fie utilizat abia dupa '89, in 1991, cand se lanseaza Dacia 1325 Liberta. Oricum, de "Liberta din '85" se leaga o poveste incredibila, cea in care Nicolae si Elena Ceausescu dau dovada "implicarii" totale in deciziile luate in tara, indiferent de domeniu.

"Am primit indicatii pretioase si sanctiuni de partid. Dar am avut si satisfactii, pentru ca reuseam chiar si in acele conditii sa rezolv cate ceva", isi aminteste Constantin Stroe, actualul vicepresedinte Dacia.

"Cand am prezentat Dacia Liberta gata pregatita si cu toate liniile de productie in ordine, Leana a spus: <Nicule, sa fie scurtata!>. Probabil se sculase cu fata la perna".

Asa a aparut Dacia CN 2. CN1 era mai lunga, CN2 mai scurta.

Taguri: , CN, CN1, CN2, Dacia, Liberta

Comentarii (7)

  • alceva
    dar altceva inafara de dacia asta nu aveti la stiri pe ziua de azi? m-am saturat sa dau refresh in asteptarea unei stiri noi ...
    0 3
  • :|
    un comentariu mai inteligent puteai sa scoti? sunt sigur ca daca te chinui gasesti niste butoane pe aici prin zona care sa te ajute:D
    2 1
  • napolitana
    ba da prost esti
    ce ai ma cu dacia liberta hachback
    0 1
  • Marius
    Liberta
    cat de curand voi cumpara o dacie liberta ..dc? pentr'u ca imi plac...ce zici?...nu's masini ..sunt jeguri?!adica? ce te'ai nascut in bmw sau ce..daca nu iti comvine nu esti obligat sa iti exprimi gandurile puerile ..hai salut
    0 1
  • dacia 1300
    liberta
    ba dacia asta chiar imi place, der leana nu putea sa zica " Nicule să fie lungită, să-mi încapă toţi amanţi în ea "
    0 0
  • dacia1300
    logan
    dacia masina romanului , logan un jaf
    0 0
  • dacia1300
    liberta
    cel mai mult imi plac manerele de la usi , pe exterior
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru