Dacia bate VW, Ford, Renault si Opel in topul JD Power Franta!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 16.06.2009
Studiul JD Power din Franta, publicat ieri, scoate Dacia pe locul al zecelea in clasamentul satisfactiei clientilor din Hexagon. Dacia depaseste toate marcile franceze, dar si pe VW sau Opel.

Versiunea franceza a studiului JD Power - cel mai cunoscut sondaj care masoara gradul de satisfacere a posesorilor de masini - si-a desemnat primele locuri in 2009. Honda, Skoda si Volvo s-au clasat pe primele trei pozitii in urma studiului efectuat in Franta, cele trei marci reusind o crestere enorma fata de anul trecut, cand BMW a luat partea leului in studiul JD Power. La capitolul modele, Toyota Prius a reusit sa bata celelalte 94 de modele inscrise in concurs, modelul nipon reusind aceasta performanta pentru al treilea an consecutiv.

Dacia a reusit sa se claseze pe un meritoriu loc 10, depasind toate marcile frantuzesti si clasandu-se in fata unor marci de prestigiu ale lumii, cum sunt Volkswagen, Kia, Nissan, Ford, Alfa Romeo, Opel sau Fiat.

Honda a reusit sa revina pe primul loc in JD Power Franta, dupa ce prima pozitie ii fusese suflata anul trecut de catre BMW. Pe locurile urmatoare s-au clasat in 2009 Skoda (pe locul 5 anul trecut) si Volvo (7), urmate de BMW (1) si Mazda (7), la egalitate de puncte.

Desi Toyota nu a reusit decat un loc 8 in clasamentul marcilor, marca japoneza se multumeste cu locul intai pe care l-a primit Prius la capitolul "modele".

Evident, Prius a castigat si la competitia pe segmente (la categoria modele medii-superioare), aceeasi performanta fiind reusita de Aygo (modele de oras) si Yaris (berline mici). Celalalte castigatoare de categorii se numesc Honda Civic (medii inferioare), Honda CR-V (SUV), BMW Seria 5 (premium) si Skoda Roomster (monovolume).

Foarte interesant este faptul ca modelele franceze nu au iesit in evidenta la niciuna dintre categorii, cel mai bine plasat fiind Peugeot 107, care a primit locul al doilea la categoria modele de oras.

Studiul s-a facut pe un esantion de 15.900 de posesori de masini din Franta care detin o anumita masina de cel putin doi ani. Indicele global de satisfactie este notat cu maximum 1000 de puncte, ponderea fiind urmatoarea: atractivitate - 32%, costuri de intretinere si posesie - 26%, calitate/fiabilitate - 22% si satisfactia post-vanzare - 20%.

via | JD Power

Comentarii (27)

  • NO 1
    HONDA No 1 !
    super :)
    Felicitari si pentru Skoda si Volvo!
    4 8
  • Bethurbazal
    Opinii
    Cand Dacia merge pe drumuri bune se comporta OK.
    Sa vedem cum se va clasa Dacia peste 3 ani fiindca e noua pe piata franceza.
    6 4
  • LauCalin
    Logan by Renault
    Eu cred ca Dacia sta destul de bine in topul asta pentru ca nici nu poti sa ai pretentii foarte mari de la ea. Adica toti o considera o masina normala cu care iti faci treaba si care nu costa prea mult. Iar pentru asta este apreciata. :) La fel este si cu Skoda (facandu-se o comparatie directa cu VW)
    Se pare ca francezilor nu le prea plac masinile japoneze, exceptie facand numai Honda.
    Ma bucur ca Volvo se mentine bine :)
    4 0
  • super
    sa-i aud pe aia care huleau dacia , sa se arate pe aici :))) bravo pentru honda si volvo
    5 1
  • robert
    top
    interesanta chestie! de la Honda......totul normal, de la Dacia evident surpriza placuta, sa vedem ce o sa fie in anii urmatorii....
    5 0
  • Marius_New
    Niste imbecili
    Vrajeala tata. Niste imbecili. Hai sa clarificam putin situatia.

    O masina buna, ca orice lucru bun, bine gandit si bine construit, isi arata adevarata valoare in timp, deci pe termen lung. Unii maimutzoi din topul JD Power, tot ne freaca la melodie cu fiabilitatea unor modele. Mai pacalicii dracu, e adevarat ca modelele japoneze bat totul in materie de fiabilitate auto, dar asta doar in primii ani. Ia sa luam noi un Cadillac (de la americani), un BMW (de la nemtzi) si o Honda (de la japonezi).
    Ei bine, Honda le bate la fiabilitate in primii 5 ani de functionare. Dar va garantez ca BMW-ul se va tara sracul pe strada, chiar folosit pana la dezintegrare, asa cum se tara pe podeaua aia metalica Arnold Schwarzenegger in Temrinator 2. :)))

    Si sa va mai zic ceva. Toata lumea o da in sus si-n jos cu vrajeala "fiabilitatea japoneza". Da domne, sunt masini superfiabile, dar doar in primii ani, dupa care Dumnezeu cu mila. La caroserii sunt stersi, nu ies in evidenta cu nimic. Nu au design bun, nu au atitudine la modelele lor. Copiaza masiv de la europeni si americani, imbunatatesc functiile, si astfel rezulta masini fiabile si simple. Dar o astfel de masina nu-mi spune nimic.
    Ce dracu, se vede din start o masina frumoasa sau o femeie superba.

    Si inca ceva pt impatimitii tehnologiilor auto europene vs. americane vs. asiatice. Stiti unde a aparut revolutia industriala?.......va spun eu - in Europa Occidentala.
    Stiti unde au aparut motoarele cu ardere interna, pe benzina si motorina?........va spun eu - tot in Europa Occidentala.
    Asa ca lasati-ne dracu in pace cu masinile galbejitilor si cu fiabilitatea lui peste. Luam de la ei electronice si alte tehnologii, si masini doar daca vrem sa ne deplasam din punctul A in punctul B fara sa se strice nimic. In rest nu avem nevoie de copii sau clone.

    Numai bine!
    7 14
  • Daca ar fi avut sange in pantof de ce nu e renault pe primu loc sau astia nu sunt "nationalisti nu dau 2 lei pe tricolor" oricum frate e rusinos ca o tara producatoare de inalta tehnologie renault,peugeot(pejo ca sa inteleaga toata lumea) citroen (sitroien-idem) sa nu fie pe primu loc chiar daca sunt praf sau astia de la JDPower sunt chiar profesionisti??
    4 0
  • Galbejitu'
    Mariusica, ti-ai luat medicamentele azi ? Hai, mai da o tura cu TDI-ul, sa te calmezi...
    Si daca e sa pun intrebari in stilul tau... stii unde a aparut primul avion cu reactie ? Stii unde a aparut primul stilou ? Numeste-mi cel putin cate o fabrica renumita din Romania unde se produc chestiile astea...
    7 1
  • serios ca ma bucur cand vad ca dacia e apreciata ca e singurul lucru ramas din tara asta care inca mai functioneaza in rest suntem la pamant si faza proasta care e ca uni dintre noi romanii nu ne mandrim cu el din contra il improsca cu noroi ori de cate ori au ocazia . si de ce ca nu e VW sau BMW ??? sa nu uitam ca totusi firmele astea 2 au ceva mai multa istorie in spate si ca pana mai acum 6 7 ani dacia facea tot masina aia cu care sunt obisnuiti si bunici nostri asa ca pentru dacia loganul si sandrero reprezinta un pas inainte un mare pas inainte . bravo dacia si mersi renault ca ai ajutat-o sa devina ceea ce
    4 0
  • @Marius_New ai si tu dreptate, masinile europene o cam dau in bara cu electronica, unde japonezii sunt asi; cat despre fiabilitate eu cred ca japonezele se considera ca sunt mai fiabile pentru ca sunt mai putine la numar, doar impatimiti daca isi iau si aia au grija de ele, ca altfel am vazut toyote benzinare vechi de 2 ani care deja mergeau cu ulei la cat de bine au fost intretinute
    0 1
  • Bethurbazal
    @Marius_New
    Galbenii au facut un lucru esential, de la care au pornit toate: hartia. Tot in Asia s-a inventat si esenta mobilitatii: roata.
    La noi asiaticele n-au fiabilitatea inregistrata in Occident din cauza service-ului (la inceput in Romania) si a infrastructurii.
    Asiaticele ies pe primele locuri JDP si in Europa si in Asia si in America!
    1 0
  • LauCalin
    Marius@, TDS@
    Ca sa nu te contrazic cu un comentariu prea lung ia uita-te aici si arata-mi si mie ceva echivalent de la BMW:
    http://www.youtube.com/watch?v=Lrk6vsb77xk&feature=fvst
    Iar in privinta designului, ma doare-n cot daca nu arata tocmai pe gustul meu atata timp cat masina merge. Si crede-ma ca merge. Stiai ca 9 din 10 soferi de masini japoneze nu regreata achizitia si inca o data si-ar cumpara o masina japoneza? Ia cauta pe net ;)
    Tds, de-asta e Toyota cel mai mare constructor auto din lume, ca are vanzari slabe? Poate te referi la Romania, unde inclusiv cei de la showroom vand masini VW spunand ca "e buna pentru ca VW". Mie asa mi-a zis unul si am ramas "masca" :I
    Problema fiabilitatii la marcile japoneze se pune atfel: japonezii in general nu ofera tehnica inovatoare, de ultima ora. Ei merg pe principiul "de ce sa schimbi ceva atata timp cat e bun?". Atunci cand nu ai o imagine de marca foarte buna (mai ales in Europa, unde in privinta asta Toyota este sub VW de exemplu), ca sa castigi clienti si sa-i pastrzi de partea ta pentru a mai cumpara si alta data de la tine, te bazezi pe altceva: calitate. In plus niciodata nu o sa ti se para o Honda de exemplu frumoasa, asa cum nici unui japonez nu o sa i se para un Mondeo de exemplu, superb. Pentru ca asta tine de ochiul fiecaruia, cultura, modul in care vede fiecare o masina. Fiecare tara parca are stilul ei de design (caz concret Civic si Golf)Poate ti se pare aberant ce spun, dar ia gandeste-te putin. In plus lucrul asta nu e valabil numai in domeniul auto.
    Na, ca tot m-am intins cu comentul :))) :p
    8 1
  • @marius si tds
    Sau un VW care sa arate asa:

    http://www.autoblog.com/2007/10/01/craigslist-find-of-the-decade-930-000-mile-95-honda-civic/5 :)

    mai greu..............
    0 0
  • Adrian
    subaru
    Dar Subaru,unde e Subaru ?
    1 2
  • @LEE, LauCalin - mai cititi o data ce am scris, voi o ardeti cu vanzari prostii, eu nici nu am pomenit de asa ceva, dar in fine, asa sunteti voi fanii japonezelor :))
    0 2
  • LauCalin
    tds@
    te citez:
    "cat despre fiabilitate eu cred ca japonezele se considera ca sunt mai fiabile pentru ca sunt mai putine la numar"
    Iti amintesti? Si stai linistit ca eu chiar nu sunt fan al japonezelor. Chiar deloc. :)
    1 1
  • @tds
    daca imi arati ca eu am scris de vanzari, esti tare..........
    ti-am arata o masina cu 1 milion de mile.
    arata-mi un VW cu atatia km.atat !

    iar ce spui tu: < cat despre fiabilitate eu cred ca japonezele se considera ca sunt mai fiabile pentru ca sunt mai putine la numar >, arata ca ai o problema...........aici nu e vorba de vanzari.
    2 0
  • LauCalin
    LEE@
    Hai ca iti arat eu o masina care are mai multi km. Si nu e Honda, ca sa nu mai spuna tds ca sunt fan:
    http://www.sotto.ro/articol/Stiri/1880/Aniversare-importanta-pentru-Volvo-15-000-000-de-masini-produse.html

    Citeste ce scrie cu bold. :)) :p
    2 0
  • bravo!
    Corect!
    dar e VOLVO ! ( stii vorba, for live )
    dar i-a parcurs in 43 de ani.................civicul are sanse sa-l bata sau nu..............om trai si om vedea :)
    multumesc de stire !
    1 0
  • jetta diesel
    am gasit un JEtta diesel cu 600.000 mile:

    http://www.autoblog.com/2007/10/26/man-with-2-6-million-mile-volvo-p1800-aims-for-3-million/

    e si un Saab pe acolo, Dodge Ram..........

    hai ca-i frumos............
    1 0
  • 1983 Lincoln Town Car
    cu 1,3 milioane mile:

    http://www.mahalo.com/1-3-million-mile-car

    Apropo, draga AUTOMARKET, nu puteti face ceva ca sa corectam un mesaj anterior ( sa-l editam ) ?
    si cand va apare o varianta de CHAT, ca sa comunicam mai usor ?
    multumim!
    1 0
  • anonim
    @Marius_New
    Daca Hondele nu au fiabilitate decat in primii 5 ani atunci imi spui si mie cum de modele produse acu 10-16 ani inca merg fara probleme?
    2 0
  • Pharmc367
    dbgekee interesting dbgekee! dbgekee good!
    0 0
  • Pharmd884
    Very nice site! cheap goods
    0 0
  • Pharmd837
    Very nice site! cheap goods http://apeyixo2.com/ysyayxs/4.html
    0 0
  • Pharme359
    Very nice site!
    0 0
  • Pharmf312
    Very nice site! cheap goods
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru