Dacia este brandul romanesc numarul unu

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 25.09.2008
Un studiu efectuat de Synovate pozitioneaza Dacia in fruntea brandurilor romanesti ca notorietate.

Dacia este brandul romanesc cu cea mai ridicata notorietate, obtinand cele mai mari procentaje atat ca prim brand mentionat de consumatori (17.4%) cat si ca marca aleasa in mod spontan (40%), potrivit unui studiu Synovate, citat de Mediafax.

Pe locul doi in clasamentul brandurilor romanesti cu notorietate ridicata s-a pozitionat BCR, fiind primul brand mentionat de catre 13.7% dintre repondenti si ca marca aleasa spontan de catre 38.8% dintre participantii la studiu. Pozitia a treia a fost ocupata de Arctic, primul brand mentionat de 10.3% dintre repondenti si marca aleasa spontan de 24.9% dintre acestia.

Urmatoarele clasate in topul 20 al brandurilor romanesti cu notorietate sunt, in ordine, Borsec, BRD, Banca Transilvania, Romtelecom, ARO, Dorna, Altex, Izvorul minunilor, Bancpost, Logan, Bergenbier, Angst, Timisoreana, Banca Romaneasca, Napolact, Ursus si Poiana.

Daca prezenta brandului Logan in primele 20 nu este un motiv de mirare, marea surpriza pare a veni de la numele ARO, care inca a mai ramas in constiinta romanilor.

In clasamentul realizat in functie de notorietatea brandurilor, primele zece pozitii au fost ocupate de Coca Cola, Nokia, Adidas, Nike, Philips, Sony, Samsung, Ariel, Dacia si BMW.

Primele trei pozitii in clasamentul brandurilor auto cu notorietate ridicata sunt ocupate de BMW, Mercedes si Audi, in top intrand si Dacia, pe locul patru, si Logan, pe locul noua.

Via | Mediafax

Taguri: Audi, BMW, Dacia, Mercedes

Comentarii (6)

  • gtrazvan
    asa este si tara
    asa este si Romania cum este brandul asta - "DACIA"
    0 0
  • dadada
    ADICA excelent !
    0 0
  • ceva nu e in regula
    Logic si teoretic ar trebui sa fie Euroconstruct sau cum ii zice
    0 0
  • Daniel
    Mai sa fie...
    Aiureli...a fi cunoscut nu inseamna ca esti stiut si ca cel mai bun! era o vreme in Romania cind mai toate electronicele si electrocasnicele se numeau Dacia! de la Televizor pina la automobil! Azi am citit in ziar de un biet posesor de Logan care s-a trezit cu masina in flacari din senin! de 11 luni cauta dreptate, masina tot in service! problema acestei marci este grava! Nu are o singura hiba, are foarte multe de la caz la caz, deci se lucreaza de mintuiala!
    0 0
  • corint
    lipsiti de cultura generala
    Citesc comentariile de aici si ma minunez cit de lipsiti de informatii si de cultura generala sunteti unii tineri care va scrieti parerile aici .Habar nu aveti ca inainte de 1989 , Romania producea componente si subansamble pentru navele spatiale rusesti , componenete pentru centrala nucleara de la Cernavoda etc. NU ar fi spatiu pentru a putea spune mai multe despre inventiile si inteligenta romaneasca . Probabil ca nici nu cititi si nu cautati sa va documentati, decit privind la unele documentare de la TV.Unii oameni au murit pentru tara aceasta si ideile lor despre ea iar voi niste neica nimeni cu "fumuri trase pe nas" vi se pare deplasat numele Dacia . Cred ca nu aveti habar daca va intreaba cineva , cam pe unde se situa Dacia in anii 100.Puneti mina pe carte si cititi dragii mosului ca peste putin timp nici sa cititi nu veti mai sti .
    0 0
  • brandu
    ESTE brandu lui VANDAM cand se incordeaza si ies numai patrate,patrate,patrate,toate modelele,sunt numai pachete
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru