Dacia mareste salariile in 2010 cu 300 lei

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Salariul de baza al unui muncitor calificat de la Dacia va fi de 1.650 de lei fara sporuri incepand cu 1 aprilie 2010 gratie incheierii negocierilor dintre patronat si sindicate. Angajatii au primit o crestere de 300 de lei a salariului, aplicata in doua transe.

Esential

300 de lei este cresterea salariala obtinuta de angajatii Dacia in urma negocierilor dintre sindicate si patronate.
520 de lei este marirea de salariu pe care o doreau sindicalistii de la Dacia pentru 2010.

Angajatii uzinei Automobile Dacia vor beneficia de o majorare salariala de 300 de lei, care va fi aplicata in doua transe. Negocierile dintre patronat si sindicate s-au incheiat miercuri cu un acord intre cele doua parti. Incepand cu data de 1 ianuarie 2010 toti salariatii de la Dacia vor benefica de o crestere salariala de 220 lei, in suma fixa, iar acestia vor primi inca 80 de lei pe luna incepand cu 1 aprilie.

Revendicarea initiala a sindicatului a vizat acordarea incepand cu prima zi a acestui an o suma de 520 de lei pe luna pentru toti salaratii. In prima faza, patronatul a oferit 170 lei in trei transe, oferta care a nemultumiti sindicatul, care a declansat conflictul de interese, in conformitate cu legea conflictelor de munca. Intr-un final, cele doua parti au ajuns la un acord pe care il vor aplica pe contractul colectiv de munca. Negocierile pe alte teme decat cresterea salariala sunt continuate intre cele doua parti, una dintre principalele teme fiind activitatea de protectie a muncii.

Liderul sindical considera ca majorarea salariala se justifica date fiind rezultatele obtinute de uzina Dacia in 2009 si a previziunilor economice favorabile pentru acest an.

Automobile Dacia a avut un profit de 230.28 milioane de RON, ceea ce reprezinta o crestere de 3.7% fata de 2008. Incepand cu 1 aprilie 2010, salariul minim pentru un muncitor califiiat de la Dacia va fi de 1.650 de lei, salariul de baza fara sporuri.

Via | Mediafax

Comentarii (11)

  • Un angajat al Automobile Dacia poate ajunge lejer la 2.000 lei salariu
    15 2
  • salar
    f. bine ca poate ajunge la 2.000. Daca face treaba buna sa ajunga si la 1000 Euro.
    16 1
  • ..........
    foarte bn
    10 1
  • Ungaro_
    Nu trece mult timp pana cand uzina dacia va parasi romania,daca salariile cresc repede ! Ganditi-va si la acest lucru !
    Forta de munca ieftina,maximizarea profitului este intodeauna pe primul loc in industria auto,mai ales in zilele noastre !!!
    6 16
  • ^_^
    bravo lor..
    14 0
  • foarte bine,la mai mare numai treaba buna sa faca ca sa fie de unde sa ia in continuare
    12 1
  • Ungaro_ ai scris o prostie mai mare decat tine.
    13 2
  • Dacia
    E o mandrie sa lucrezi la Dacia.
    11 1
  • Pai da!
    Asa le trebuie daca-si fac treaba! Tot respectul pentru acesti oameni care isi aduc contributia la succesul marcii Dacia.
    12 1
  • Dragos
    Dacia in Romania
    Uite ce scriu stirile.... : Intr-o singura luna, piata auto din Romania a consemnat doua premiere absolute. Pentru prima data, producatorul local Dacia a fost depasit la inmatriculari de doi importatori. Si tot pentru prima data in istorie, piata auto locala a scazut cu 85%, cea mai mare depreciere din toata Europa.

    Succes,
    0 4
  • J.P. Morgan and Goldman Sachs
    francezi isi bat joc de romani prin salariile astea de tot cacatu. de fapt, toata tara asta romaneasca e de tot cacatul. lasata in paragina de catre cei din "the bilderberg group", lasata ca fortza de munca pentru europa de vest, la fel si pt celelalte tari din balcani.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru