Dacia nu va face vehicule electrice, dar lucrează la o cutie automată

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.01.2012
Dacia a dezminţit zvonurile care anunţau un model electric de oraş în portofoliul său. Constructorul a subliniat faptul că un asemenea model este prea costisitor şi incompatibil cu filozofia mărcii.

Oficialii Dacia au infirmat zvonurile care sugerau un model electric realizat de constructorul român. Directorul Comercial al Dacia a declarat că filozofia Dacia pe termen scurt şi pe termen mediu nu include un asemenea model, deoarece vehiculele electrice sunt prea costisitoare şi incompatibile cu strategia modelelor accesibile de la Dacia. În schimb, dacă piaţa vehiculelor electrice şi infrastructura aferentă se vor dezvolta suficient de mult în termenul stabilit, un asemenea model nu va fi exclus, dar nu este vorba de un asemenea model în viitorul apropiat.

Nici tehnologiile hibride nu au şanse mari să-şi facă apariţia în gama constructorului din Mioveni, motivaţia fiind legată din nou de costurile acestor tehnologii. În schimb, gama Dacia este aşteptată să primească motorizări noi, toate de origine Renault. Printre acestea se află şi mult-aşteptata unitate 1.6 dCi, înlocuitorul "clasicului" 1.9 dCi din gama Renault, cu toate că unitatea 1.9 dCi nu a fost oferită până acum pe vreun model Dacia.

Data debutul noului motor nu a fost specifiată, lansarea unităţii nefiind confirmată oficial, cei de la Dacia fiind reţinuţi în declaraţii în ceea ce priveşte viitoarele modele.

Vestea bună este că Dacia lucrează la o transmisie automată, informaţie anunţată chiar de Thomas Dubrunel, Directorul Comercial Dacia. Oficialul Dacia a declarat că modelele pe care le va lansa în următorii ani vor respecta normele de mediu impuse de fiecare piaţă în parte, deci motoarele Euro 6 vor debuta în gama Dacia odată ce această normă de mediu va fi obligatorie şi pe piaţa din România.

Comentarii (19)

  • tehnologia e ca vw are de mult cutii automate....
    9 43
  • Compari mere cu pere!
    Sau esti un instigator si tu?!
    37 8
  • Catalin
    adanca este filosofia Dacia !
    cat despre vw - cu litere mici - nu-si gaseste rostul intr-o astfel de companie !
    12 8
  • Iulianiulianb
    Credeti voi ca rosia e mai mare ca branza!
    5 5
  • Razica
    dacia
    "unitatea 1.9 dCi nu a fost oferită până acum pe vreun model Dacia" - si motorul diesel de pe dacia papuc de care era?.
    ce sa lucreze la o cutie automata...asta e o strategie de marketing...se va lua o cutie automata din familia renault, se va adapta sasiul si gata dacia cu cutia automata. in alte tari mi se pare ca exista deja renaulturi logan automate.
    10 11
  • florin
    1.9dCI
    motorul asta a fost si pe Solenza daca nu ma insel, deci a echipat Dacia =))
    3 10
  • *****
    Dacia face pentru EAU loganuri cu cutie autoamata ,cred ca si duster fabricat in Rusia cu motor de 2.0 are ca optiune si cutie autoamata
    6 1
  • EDC
    Poate vor face la Titu o cutie mai rezistenta decat EDC-ul firav (nu suporta motorul de 1.6 dci)
    4 7
  • Lodgy (si viitoarele modele) probabil are sasiul adaptat pentru a putea primi si o cutie automata, trebuie doar sa existe cerere pentru asta si ea va aparea in oferta Dacia ( nu neaparat si in romania ... romania nu este o piata pentru Lodgy, exact asa cum anticipeaza grupul Renault). In ceea ce priveste motoarele - norma euro 6 va forta introducerea 1.6dci .. este o miscare logica, de ce sa bagi bani in R&D ca sa faci 1.5dci sa respecte euro 6 cand ai un motor gata proiectat si in plin avant de productie ce respecta deja normele euro 6.

    in rest .. bullshit de marketing ... este ca si cum ai zice ca o caruta nu va avea niciodata motor cu ardere interna ... nu va avea.. dar s-a gasit un nebun sa-i puna si astfel s-a nascut automobilul. A spune ca nu vom avea Dacii electrice este ca si cum ai spune (in anul 1900) ca vei merge cu caruta si peste 100 de ani ... posibil, dar nu foarte practic :)
    10 1
  • Ganditorul
    ete ..na ..
    Se lucreaza si la versiunea electrica , un contact la volan care sa ramana blocat pe alimentarea electromotorului si treaba este ca si facuta , megem cu electromotorul ! ;-)
    7 2
  • Alex Radoi
    Nu mai aberati!
    1.9d de pe Dacia Pick-Up nu are NICIO legatura cu 1.9dCi. 1.9d e un motor de la inceputul anilor '90, cu doar 62cp, fara common-rail, fara turbina si fara injectie directa (cu camera de pre-combustie), fata de 1.9dCi care le are pe toate. Si apropo, intre cele doua a existat si 1.9 dTi, cu turbina, dar fara common-rail.
    15 0
  • @ Alex Radoi - acelasi motor 1.9 de pe pick-up a aparut si pe solenza parca .. sau era supernova?
    4 1
  • ... Doamneee..., nu se poate!!!
    Ma umpleti de nervi... si cum e pana la urma?, saracia e logan, mai aveti putin si va lipiti pe portbagaj LOGAN JAGUAR, vai de ei..., se chinuie si ei la cutia de chibrit automata..., sau pe autostrada cu vit maxima LOGAN PARCAT....
    4 7
  • Alex Radoi
    @unkle
    Pe Solenza a aparut, dar era atat de greu si vibra atat de puternic, incat aproape ca dezmembra caroseria in cateva zeci de mii de km :))). Nici nu vreau sa imi imaginez ce tinuta de drum avea masina aia cu asemenea distributie a maselor. S-au vandut foarte putine. Mi-l aduc si acum aminte pe Tariceanu, la S.I.A.B., in anul in care s-a lansat motorizarea, ce incantat era ca "romanii au in sfarsit un autoturism diesel". Muahahaha...
    5 0
  • pfffffffffffff
    @Razica
    Citez:
    "unitatea 1.9 dCi nu a fost oferită până acum pe vreun model Dacia" - si motorul diesel de pe dacia papuc de care era?.

    In niciun caz 1.9 dCI !! Motorul de pe Pick-up/Double-cab si Solenza era 1.9d NORMAL ASPIRAT. Nicio treaba cu 1.9dCI, dupa cum spune si Alex Radoi.

    Dar "Razica" primeste in continuare voturi pozitive pentru ca deh, romanii "are" cultura auto dom'le!
    7 1
  • Razica
    @Pfffff..cu multi de"f"
    scuza-mi incultura te rog frumos. nu am stiut ca nu era dci motorul de pe pick-up si de pe solenza, nu toti au acces asa de repede la informatii dar ne putem da cu parerea. nu-i nimic imi dau singur vot negativ, iar tie din partea mea iti dau un like verde (nu ca ar conta cu ceva). chiar daca nu toti romanii au o cultura vasta auto, unii dintre ei mai "are" si bun simt, asa ca inainte sa te apuci sa critici mai bine mai citesti inca odata postul meu...si poate observi ca incepe cu o intrebare..si m-ai si citat...deci...oare de ce ai dat vot negativ?
    1 3
  • Ionica
    Cutie automata
    http://www.renault.com.br/veiculos/sandero/stepway.aspx
    0 0
  • Ionica
    CV automata
    Loganul este comercializat de ce va vreme cu cutie automata in Brazila si Rusia
    1 0
  • auto
    Articolul nu are sens. Dacia are cutie automata pentru Logan. Pedala de frana se face la Oradea. iar daca va uitati pe net gasiti logan automat, bine nu in Romania, pe undeva prin Brazilia...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru